La plataforma per a programadors de VIA, reconeguda per Microsoft

Compartir

VIA ARTiGO ha estat inclosa en la ponència de Microsoft i el curs per a desenvolupadors d’integració a la conferència ESC Silicon Valley, a més de ser seleccionada com una de les plataformes de maquinari del programa "SPARK Your Imagination" de Microsoft.


Redacció iMàtica/Agències – VIA Technologies ha anunciat que el kit de muntatge VIA ARTiGO Pic-ITX ha estat seleccionat com a plataforma per al taller "Build Your Own Embedded System" (Munta el teu propi Sistema Integrat). Es tracta d’un nou laboratori pràctic dedicat al desenvolupament de sistemes integrats inclòs en l’Embedded Systems Conference (ESC) Silicon Valley, que es celebra a San José (Califòrnia) del 14 al 18 d’abril.

Com a prova de la idoneïtat d’aquest sistema supercompacte per al disseny integrat x86, el VIA ARTiGO també s’inclourà en la ponència que realitzarà Microsoft a la conferència i constitueix una de les principals ofertes de plataforma de VIA per al programa "SPARK Your Imagination" (Il·lumina la teva Imaginació) de Microsoft, dirigit a impulsar el desenvolupament de sistemes integrats innovadors entre universitaris i aficionats.

Els visitants de la ESC Silicon Valley podran conèixer el VIA ARTiGO i moltes altres tecnologies integrades x86 líders a l’estand de VIA.

"Ens entusiasma incloure el kit de muntatge VIA ARTiGO com a part de l’oferta del nostre programa SPARK Your Imagination", assegura Scott Davis, Director Sènior de Màrqueting dels Programes Acadèmics i Comunitaris de Microsoft Windows Embedded. "El programa SPARK demostra el compromís de Microsoft amb la comunitat de desenvolupadors, en oferir als aficionats i als universitaris accés a eines de desenvolupament líders, el que ajuda a fomentar la seva creativitat i impulsa la innovació en el sector".

Ponència: durant la ponència "Microsoft Industry Address" del dimecres 16 d’abril, Kevin Dallas i Mike Hall, Director General i Arquitecte de Software, respectivament, de la divisió Windows Embedded Group, definiran l’evolució dels dispositius integrats i la seva creixent integració en aplicacions de xarxa i basades en serveis, destacant la importància de crear un entorn que faciliti i acceleri aquests dissenys. El VIA ARTiGO s’utilitzarà en dues demostracions per presentar sengles innovacions de Windows Embedded que ajuden a impulsar aquests canvis en el mercat.

Taller BYOES: el laboratori "Build Your Own Embedded System" (BYOES) és un nou taller de la ESC patrocinat per Microsoft Windows Embedded que constitueix una experiència d’aprenentatge única per als desenvolupadors. En estreta col·laboració amb experts en sistemes, els assistents poden dissenyar i muntar un sistema integrat de forma real i pràctica, personalitzant un VIA ARTiGO per adaptar-lo a les necessitats del seu dispositiu, i aprendre a implementar connectivitat sense fils i de xarxa, GPS, servidors web i altres aplicacions essencials dins de l’entorn Windows Embedded CE 6.0 R2. Al final de l’esdeveniment, cada assistent es queda amb el seu propi sistema integrat VIA ARTiGO acabat de configurar.

"Ens encanta que Microsoft aprofiti la petitesa i la compatibilitat de programari del nostre kit de muntatge ARTiGO Pic-ITX, tant en la seva ponència com en el taller ‘Build Your Own Embedded System’ d’ESC," afirma Daniel Wu, Vicepresident de la divisió VIA Embedded Platform de VIA Technologies, Inc. "Aquest petit sistema no només és la plataforma ideal per als dispositius integrats X86 actuals, sinó que evidencia lo bé que encaixen el programari d’integració de Microsoft i el maquinari energèticament eficient i altament integrat de VIA".

El programa "SPARK Your Imagination" de Microsoft

"SPARK Your Imagination", un programa dirigit a la comunitat, és un acord entre Microsoft i alguns fabricants de maquinari per a proporcionar una oferta completa de maquinari i de programari (que inclou el kit ARTiGO i la placa Pic-ITX VIA EPIA PX10000 de VIA) als desenvolupadors no professionals, mitjançant un model de col·laboració simple i assequible. Els productes oferts en el programa tenen un preu estimat de venda al públic de 1.300 dòlars USA i estaran disponibles immediatament a tot el món a preus que oscil·len entre els 250 i els 350 dòlars USA.

"SPARK Your Imagination" (http://www.windowsembedded.com/spark) porta els beneficis del desenvolupament integrat de Windows Embedded CE 6.0 R2 i Visual Studio 2005 Professional Edition als desenvolupadors aficionats i a la comunitat acadèmica. Mitjançant el programa comunitari "SPARK Your Imagination", Microsoft afegeix una oferta complementària i l’amplia a l’extensa comunitat dels desenvolupadors no professionals, continuant amb la seva dedicació al sector i als futurs talents.

"D’ençà que vam inventar el factor de forma Mini-ITX, les plataformes de VIA han inspirat de la mateixa manera als desenvolupadors professionals, als universitaris i als aficionats per a crear sistemes innovadors que multipliquen la creativitat que permeten les plaques cada cop més petites, pel que encaixen perfectament amb el programa "SPARK Your Imagination", de Microsoft que persegueix alliberar la imaginació en el disseny per a la integració" afegeix Wu.

VIA a la ESC Silicon Valley

VIA participarà novament en el principal esdeveniment i conferència tècnica internacional sobre integració, per mostrar l’oferta més completa de plataformes de processador amb consum extremadament reduït, plaques x86 integrades de petit factor de forma i sistemes complets. Si en voleu més informació podeu consultar-la a:

http://www.via.com.tw/en/company/events/2008-esc-silicon-valley/index.jsp

Sobre el kit de muntatge VIA ARTiGO A1000 Pic-ITX

Amb unes dimensions de tan sols 15 x 11 x 4 cm (5,9" x 4,3" x 1,8"), el VIA ARTiGO és un kit de muntatge "fes-ho tu mateix" per a aficionats que volen ensamblar un ordinador personal extremadament compacte. El kit inclou la placa Pic-ITX VIA EPIA PX10000, que amb 10 x 7,2 cm és la placa x86 més petita del mercat, així com la placa d’alimentació VIA PWB-N550 i cables per a connectivitat IDE, PS/2, DVI i COM. La connexió de banda ampla i la sortida per a pantalles VGA estan a la banda del darrere del petit xassís negre, mentre que connectar perifèrics és fàcil mitjançant els ports USB i d’àudio frontals.

Totalment compatible amb Microsoft Windows CE 6.0 R2, així com amb tots els sistemes operatius recents de Microsoft, la placa VIA EPIA PX està equipada amb el processador VIA C7 a 1 GHz i suporta fins a 1 GB de memòria de sistema DDR2 533 SO-DIMM. El xipset IGP de mitjans digitals VIA VX700, de xip únic, incorpora el nucli gràfic 3D/2D VIA UniChrome Pro II IGP, acceleració de la descodificació MPEG-2/-4 i WMV9 mitjançant maquinari i flexibilitat de visualització, mentre que el còdec d’àudio d’alta definició VIA VT1708A a la placa també contribueix a una experiència d’entreteniment més completa. Estan disponibles més detalls i especificacions a:

http://www.via.com.tw/en/products/embedded/artigo/

Guillem Alsina