La privacitat dels usuaris deixa pas als beneficis per als desenvolupadors

Compartir

Bitdefender denuncia que cada cop es recullen més dades dels usuaris per tal de traçar perfils complets que serviran per a finalitats propagandístiques.

En unes declaracions dels quals se’n fa ressò el rotatiu en línia Mobile World Live, Bitdefender (companyia especialitzada en seguretat) denuncia que la privacitat dels usuaris s’està venent a canvi de més ingressos per als desenvolupadors d’apps.

“[Cada cop] més terceres parts desconegudes tenen accés a l’historial de navegació de l’usuari, números de telèfon, adreça de correu electrònic i tot el que és necessari per a compilar els perfils d’usuari íntegres i personalitzats”, indiquen els responsables de Bitdefender, per afegir que l’adware per a Android ha crescut un 61% en els darrers cinc mesos, mentre que el malware ho ha fet en un 27%.

Bitdefender és la productora de Clueful, una app per a iPhone que informa de les dades recollides per diverses aplicacions, el que permet als usuaris conèixer quines dades posseeixen les empreses sobre ells. És, per tant, part interessada en aquestes declaracions.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: