La propera actualització de Firefox buscarà ser “a prova de fallades”

Compartir

FirefoxQuan un plug-in com els de Flash, QuickTime o Silverlight falli, l’usuari podrà continuar navegant.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La propera versió de la "guineu de foc" incorporarà una funcionalitat semblant a la que proporciona Chrome, atorgant un cert aïllament a diferents processos relacionats amb el navegador.

Aquest serà el cas dels plug-ins, que comptaran amb un sistema per a facilitar que, en el cas que pateixin un bloqueig o es pengin, l’usuari pugui continuar navegant. Només li caldrà prémer el botó de recàrrega de la pàgina per a què el plug-in que hagi fallat es torni a iniciar.

Els plug-ins i els add-ons són, generalment, els responsables d’un gran percentatge de la caiguda dels navegadors web. També són responsables d’afegir més inseguretat, ja que obren una altra interfície que es pot aprofitar per injectar codi. Si la solució proposada per Mozilla "blinda" també aquesta interfície, no només contribuirà a augmentar l’estabilitat del programa, sinó també la seva seguretat.

Així mostrarà Firefox com s'ha penjat un plug-in
Així mostrarà Firefox com s’ha penjat un plug-in

Aquesta novetat la podem veure en Firefox 3.6.4, que actualment es troba en fase beta de desenvolupament però ja es pot descarregar des de la web del projecte. Des de Mozilla es sol·licita als que es decideixin a descarregar-lo, instal·lar-lo i provar-lo, que enviïn informació sobre el programa i els problemes que hi puguin anar trobant.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)