La reproducció automàtica dels vídeos de Facebook haurà de ser desactivada individualment

Compartir

La xarxa social ha confirmat a aquest rotatiu que en el client mòbil s’haurà de desactivar per a cada vídeo individualment la reproducció automàtica, encara que també subratlla que el consum de dades i bateria serà mínim, perquè només els gasta mentre està en pantalla.

Facebook puntualitza alguns detalls de la nova manera de veure vídeos a la cèlebre xarxa social

Facebook puntualitza alguns detalls de la nova manera de veure vídeos a la cèlebre xarxa social

Després d’anunciar un canvi en la forma de realitzar la previsualització dels vídeos incrustats en perfils individuals i pàgines de grups de música de la xarxa social Facebook, per mitjà de la qual aquests vídeos es començaran a reproduir immediatament i sense so, quedava un dubte en l’aire: es podrà anul·lar d’alguna manera la reproducció automàtica?

Aquesta és una qüestió gairebé sense importància en ordinadors de sobretaula i portàtils connectats a una xarxa Wi-Fi, però no tan fútil en qüestió de clients mòbils o quan estem penjant d’una connexió 3G per al nostre portàtil, ja que són dades que consumeix i, a més, bateria que es gasta ja que els vídeos exigeixen un esforç extra al maquinari, que redunda en un major consum elèctric.

Des de Facebook ens confirmen que, efectivament, la reproducció automàtica dels vídeos haurà de ser aturada per a cada vídeo en concret, no havent-hi un control en el tauler de configuració del nostre compte o el nostre client mòbil per a desactivar aquesta opció.

Tot i això, des de la xarxa social també ens indiquen que la previsualització dels vídeos només es realitzarà quan aquests es trobin en pantalla, per la qual cosa es minimitzarà la despesa de dades i de bateria.

Certament, el consum de les dades necessàries per a encetar la reproducció d’un vídeo, igual que el de la bateria necessària per a mostrar-lo, no es dispararà, i menys tenint en compte que seran molt minoritaris els casos d’usuaris subscrits a gran nombre de perfils que publiquin vídeos intensivament, però haurà de ser quelcom a controlar per part d’aquelles persones que estiguin a Facebook, consultin el seu Timeline des del mòbil, i estiguin subscrits a gran quantitat de pàgines de grups musicals i/o d’altres usuaris que publiquin vídeos.

També els posseïdors de qualsevol tipus de terminal que vulguin estalviar en la seva factura del telèfon i, per a això, tinguin limitades les dades, o paguin per l’ús que en fan d’aquestes, hauran de vigilar com els afecta aquesta nova mesura de Facebook tan bon punt entri en vigor.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: