La segona generació de l’iPad Mini llimaria les diferències d’aquest amb el seu ‘germà gran’

Compartir

La inclusió d’una pantalla Retina Display resoldria una de les crítiques que se li han fet al més petit de la família iPad. Apple ha deixat d’incloure-la en la primera generació a propòsit?

iPhone, iPad Mini, i iPad. Imatge cortesia de Yutaka Tsutano a Flicker sota llicència Creative Commons

iPhone, iPad Mini, i iPad. Imatge cortesia de Yutaka Tsutano a Flicker sota llicència Creative Commons

Segons afirma el rotatiu xinés DoNews basant-se en fonts properes als fabricants a qui se subcontracta la producció de maquinari d’Apple en el país asiàtic, la propera generació de l’iPad Mini inclourà una pantalla Retina Display, element del qual ja en gaudeixen els seus ‘germans grans’ de 9 polzades.

La pantalla Retina Display posseeix una tecnologia que, a una distància de visió normal, permet que l’usuari del dispositiu no noti el pixelatge, en disposar d’un nombre de píxels molt més gran que la resta de pantalles, oferint resolucions de fins a 2.048×1.536 píxels.

La pantalla de l’iPad Mini ofereix una resolució ‘normal’ de fins a 1.024×768 píxels, ja que la seva pantalla no és Retina Display, una mancança que analistes i consumidors han criticat en major o menor mesura.

La manca d’aquesta pantalla d’alta capacitat ha estat atribuïda en alguns casos a una voluntat expressa d’Apple, no a problemes tècnics, falta de subministraments o qualsevol altre motiu. I aquesta voluntat seria, seguint l’argumentació dels més crítics, deguda a què d’aquesta manera, molts dels qui compren ara la primera generació de la petita tauleta tàctil, la canviaran per la segona, que si que inclourà aquest tipus de pantalla.

Si parlem de problemes tècnics per la reduïda dimensió de l’iPad Mini, hem de pensar que l’iPhone (amb una mida de pantalla considerablement inferior a la del tablet) ja munta pantalles Retina Display des de fa temps.

Com és lògic i natural, la companyia de Cupertino no ha donat mai a conèixer una explicació oficial ni s’ha referit de cap manera a aquest particular.

Una explicació plausible (que no treu que l’argument comercial anteriorment exposat pugui ser totalment cert) seria que Apple ha preferit disminuir costos de fabricació, esperant que la tecnologia amb què es fabriquen les pantalles Retina baixin en qüestió de mesos gràcies a què es continuïn fabricant (i venent a bon ritme) la resta de dispositius que les munten, inclosos els nous MacBook.

És de sobra conegut que, quant més fabricada és una tecnologia, quants més exemplars d’un dispositiu produeixen les fàbriques, menor pot ser el seu preu.

Evidentment, totes aquestes explicacions són simples conjectures, elucubracions que depenen fins a un cert punt de la lògica i, a partir d’aquest, de les filtracions d’informació i la credibilitat d’aquestes i dels mitjans que els donen sortida.

El que si es dóna pràcticament per segur en els cenacles d’Internet és aquesta presència d’una pantalla retina en la següent generació de l’iPad Mini, independentment de les causes que l’hagin allunyat de la primera generació.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: