La taxa d’ocupació dels enginyers informàtics és propera al 98%

Compartir

Segons dades de l’’Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, el 98% dels estudiants d’’aquesta facultat troba feina abans de graduar-se, i el 80% d’’aquests professionals compta amb un sou mensual superior als 2.000 euros, segons dades de l’AQU (Agència de Qualitat Universitària).

Tot i l’actual situació de crisi, la inserció laboral dels titulats en enginyeria informàtica compta amb una de les millors puntuacions. Segons dades extretes de la Borsa de Treball de l’’Escola Universitària d’’Informàtica Tomàs Cerdà, adscrita a la UAB, el 98% dels estudiants d’’aquesta facultat ha trobat feina abans de finalitzar els seus estudis. Aquestes dades també són avalades per l’AQU (Agència de Qualitat Universitària) que en el seu darrer informe revela que, un trimestre després de la graduació, la taxa d’ocupació relativa a aquesta titulació és del 95%. Tanmateix l’AQU destaca que el 80% d’aquests professionals perceb una nòmina mensual superior als 2.000 euros.

Altres estudis, com el de l’empresa ADECCO també arriben a la mateixa conclusió, atès que els enginyers informàtics van ser dels perfils més buscats durant l’any 2013. “El tarannà multidisciplinar d’aquesta professió permet als professionals la possibilitat de treballar en camps diversos. A més, en el context actual, el fet que la informàtica hagi esdevingut transversal amplia molt la demanda d’aquests professionals”, afirma Manel Taboada, Director d’Estudis de Postgrau de l’Escola d’Informàtica Tomàs Cerdà.

D’altra banda, subratlla que una de les qüestions que més es treballa des de la formació acadèmica és el vincle del professorat amb l’empresa. Als estudis de Grau el 60% del professorat combina la docència amb la seva carrera professional a l’empresa pública o privada, xifra que s’enfila fins al 95% en els estudis de màster i Postgrau.

Segons Taboada, “és primordial que l’equip docent no es desvinculi de l’empresa per poder assegurar la millor preparació possible dels alumnes, i que aquesta estigui alineada amb el que demana el mercat laboral”.

Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà, adscrita a la UAB

L’Escola Universitària d’Informàtica Gimbernat va iniciar la seva oferta formativa el 1990 impartint la Diplomatura en Informàtica de Gestió. En l’actual context econòmic, social i científic, l’EUI va crear el Grau d’Informàtica i Serveis per tal d’adaptar-se a les necessitats del mercat. A més, el centre compta entre la seva oferta d’estudis Màsters i formació continuada en l’àmbit del disseny multimèdia, de la Gestió de Projectes TIC, i el Màster Universitari en Gestió de la Informació i el Coneixement en l’Àmbit de la Salut (MUGICAS), dirigit a graduats en titulacions universitàries de l’àmbit tecnològic i de la salut.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: