La tecnologia PureView s’estendrà a la gamma Lumia amb Windows Phone

Compartir

El naixement d’aquesta tecnologia es va produir cinc anys enrere, quan la plataforma de Microsoft ni tan sols existia.

Ha estat sense cap mena de dubte una de les estrelles mediàtiques més importants del recent Mobile World Congress: el Nokia 808 PureView amb una càmera de fotos que presenta un sensor de 41 megapíxels. Curiosament, el terminal ha estat presentat funcionant amb Symbian, el que no deixa de ser xocant per ser una tecnologia punta embotida en un terminal amb una plataforma de programari que té data de caducitat.

Segons indica el Vicepresident Executiu de Dispositius Intel·ligents de Nokia, Jo Harlow, en una entrevista al rotatiu Aamulehti de Tampere (Finlàndia)*, la tecnologia PureView va néixer cinc anys arrere, quan Windows Phone no existia, pel que és lògic que ara es presenti encara amb un terminal Symbian, però que el seu futur també es llegeix en clau de la plataforma de Microsoft.

Si prestem una mica d’atenció, veurem que des de Nokia no s’ha donat cap data oficial de disponibilitat del PureView en botigues, malgrat que recentment s’ha especulat amb finals d’abril. En el Mobile World Congress, els PureView presentats a l’estand de la companyia estaven etiquetats com a “prototip”, pel que podem fins i tot especular si realment acabarà sortint al carrer.

Podria ser que Nokia hagi presentat ara la tecnologia PureView però que esperi a la seva sortida comercial amb un terminal de la sèrie Lumia? No seria la primera vegada que una companyia du a terme un moviment semblant, i per descomptat Nokia necessitava presentar alguna cosa d’un cert impacte en el congrés (i vaja si ho va fer!), però pot acabar dilatant tant el llançament del 808 que, finalment, el cancel·li. Això si, només en favor d’un model de Lumia que inclogui la mateixa tecnologia.

Recordo, finalment, que aquestes explicacions no són més que pures especulacions que em permeto realitzar des de l’observació dels esdeveniments.

Referència en anglès: GSMArena

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: