La televisió del futur pot passar per Google

Compartir

GoogleSegons informen diversos rotatius en línia dedicats al món de la tecnologia, la companyia del cercador estaria col·laborant amb Sony i Intel per tal de definir la que podria ser la vinent generació de televisió.

Redacció – Quan a molts llocs encara s’està digerint l’entrada en escena de la televisió digital terrestre, ja hi ha qui es prepara per al proper salt evolutiu d’aquest mitjà de comunicació. Aquest podria ser el cas de Sony, Intel i Google, que segons informen alguns rotatius en línia, estarien col·laborant per tal de definir com haurà de ser la televisió del futur.

La integració amb Internet hauria de ser, per descomptat, un factor clau. Ho marca la mateixa naturalesa de Google com a empresa i ho dicta la lògica. Recentment, TV3 ha encetat unes proves pilot de televisió interactiva mitjançant Internet amb un sistema semblant a la televisió digital però amb un descodificador més sofisticat. El futur de la TV apunta cap al vídeo a la carta, i la màxima expressió d’aquest és Internet.

A més, poder emprar els serveis interactius de la Xarxa de xarxes provocaria una fusió de maquinari, amb el que la pantalla de televisió recuperaria part del seu protagonisme perdut enfront de l’ordinador, podent convertir-se en un "tot en un" capaç de gestionar la majoria de les comunicacions de l’usuari: Internet, TV i, fins i tot, telefonia i videoconferència.

Grans possibilitats per als fabricants

Però la Internet TV o Google TV, com molts ja l’han batejat, ofereix un avantatge més als desenvolupadors que hi estarien treballant*: poder entrar en el mercat dels continguts audiovisuals. Sony ja disposa d’interessos en aquest sector mitjançant la seva productora, i recentment ha presentat una iniciativa batejada, precisament, com a Internet TV en col·laboració amb diverses cadenes de televisió, però un model com el que sembla que es proposa permetrà als fabricants oferir els seus propis continguts. Seria quelcom semblant al què fa Nokia amb els serveis OVI, aprofitar l’èxit dels seus telèfons per tal de posicionar els seus serveis i continguts.

Enlloc de comptar amb un programari especial per "arrossegar" els continguts des d’Internet, aquest nou projecte comptaria amb un browser estàndard (probablement basat en Chrome), segurament amb suport per a HTML 5 i vídeo natiu en format H.264 o OGG Theora, però també amb suport per a Flash i altres (Windows Media Video, Real,…) per tal d’aprofitar la gran quantitat de continguts que es poden trobar a la Xarxa. Serveis de vídeo a la carta com YouTube serien l’estrella d’aquests dispositius.

A més, amb un teclat i ratolí o bé un comandament a distància especialment adaptat, els usuaris podrien gaudir de Facebook i altres serveis interactius i xarxes socials a la pantalla gran.

Malgrat tot, la mateixa competència entre fabricants podria posar traves al projecte: Google pot voler llicenciar la tecnologia desenvolupada a Samsung o LG, competidores de Sony en el sector de les televisions, mentre que a la companyia japonesa li pot interessar mantenir en propietat aquesta tecnologia. Les discrepàncies podrien posar un punt i final al projecte, tot i que el més segur és que en aquest cas es formin unes altres aliances per tirar-lo endavant amb més o menys variacions.

* recordem que el projecte -almenys segons les darreres dades de les que disposem en aquesta redacció- no ha estat confirmat oficialment per cap dels seus participants, essent per ara només del domini de la "vox populi".

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina