La Unió Europea admet que ACTA està morta

Compartir

La Comissària per a l’Agenda Digital, Neelie Kroes, admet tàcitament que la polèmica proposta de llei no té prou suports per ser aprovada, després de les protestes populars en contra. Les declaracions de Kroes van ser confirmades en aquest sentit per un portaveu de les institucions europees, segons informa el Wall Street Journal.

Neelie Kroes. Imatge propietat d'Open Knowledge Foundation publicada a Flickr sota llicència Creative Commons

Neelie Kroes. Imatge propietat d'Open Knowledge Foundation publicada a Flickr sota llicència Creative Commons

El rotatiu nord-americà es fa ressò de les declaracions que Kroes va realitzar en públic en una conferència celebrada a Berlín, i posteriorment confirmades en el mateix sentit per un portaveu de la comissària per a l’Agenda Digital.

Si bé -i segons informa el rotatiu nord-americà- Kroes no va dir oberta i directament que ACTA està morta, si que va confirmar que no compta amb els suports polítics necessaris per a la seva aprovació, una situació fruit del moviment ciutadà d’oposició a aquesta proposta de llei que ha acabat arrossegant les diferents forces polítiques.

El portaveu de Kroes si que va admetre al ‘Journal’ que, políticament, ACTA és morta i no superarà una previsible votació del Parlament Europeu. Tanmateix, el Journal no indica res sobre la postura d’altres països que ja han signat el tractat, com el Japó o Austràlia.

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) és un tractat entre estats, negociat secretament a diverses bandes (en general entre els Estats Units i un altre interlocutor) que busca reforçar les mesures contra la pirateria de tota mena d’obres i conceptes protegits per drets de propietat intel·lectual i copyright, com ara la roba de grans marques o el programari.

El secretisme de les negociacions que s’han dut a terme per a la seva redacció i aprovació en diversos països, han dut a una reacció irada dels defensors de les llibertats a la Xarxa i de diversos col·lectius, el que al seu torn ha creat una corrent d’opinió a la qual bé se li podria atribuir el fracàs de tal llei -si més no, en el vell continent- si s’acaba confirmant la notícia del Journal.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: