La Unió Europea podria estar considerant accions legals contra l’iPhone

Compartir

Apple podria estar posant en pràctica tàctiques de venda agressives pressionant les operadores per a què donin prioritat al seu terminal, la qual cosa ha dut la Comissió Europea a investigar l’assumpte, segons informa el Financial Times.

L'anunci de l'iPhone 4 tal i com es podia trobar a la web d'Apple

L’organisme europeu encarregat de vetllar pel fair play en els mercats hauria enviat un qüestionari de nou pàgines a diverses operadores de les que no n’ha transcendit el nom, a fi i efecte d’esbrinar en primer lloc si la marca de la poma és el fabricant dominant en el mercat de la telefonia mòbil i, en segon lloc, si va pressionar les operadores per obtenir un tracte de favor en la venda del seu iPhone, segons informa el Financial Times basant-se en documents als quals ha tingut accés aquest rotatiu.

Aquesta pressió s’hauria concretat en obtenir un tracte de favor per a l’iPhone en matèria de preus i màrqueting, situant-lo en una posició privilegiada per davant dels seus competidors, especialment els terminals basats en Android -sempre segons les teories amb què juga la Comissió Europea-, imposició d’un volum de compres mínim (la qual cosa també crearia en les operadores la necessitat de vendre el terminal en grans quantitats per tal que els quadrin els números) i restriccions a l’hora d’usar les funcionalitats 4G LTE.

Segons continua afirmant el Financial Times, abans d’encetar qualsevol acció legal, la Comissió Europea s’ha d’assegurar de poder demostrar que Apple es troba en una posició dominant dins del sector de la telefonia mòbil en els mercats del vell continent. El qüestionari abans esmentats estaria orientat a obtenir, precisament, aquesta informació de les operadores amb què treballa la companyia de Cupertino.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: