La venda de smartphones supera la crisi

Compartir

Telefonia mòbilEls dispositius convergents o telèfons intel·ligents (smartphones) són els principals artífexs de l’increment en gairebé un 22% de les vendes de telèfons mòbils a tot el món.

Redacció – Segons ha donat a conèixer la consultora IDC, les vendes de telèfons mòbils van créixer a tot el món prop del 22% (un 21,7% per ser exactes) en el primer trimestre del 2010 respecte al mateix període de l’any anterior. En total, durant gener, febrer i març es van vendre 294,4 milions de terminals, 52,5 milions més que en els tres primers mesos del 2009.

A l’inici de la recuperació econòmica després de la crisi global que ja s’experimenta en alguns països, s’hi ha afegit el factor de relleu generacional que estan experimentant els terminals gràcies als smartphones, telèfons que uneixen a la de telefonia funcions com ara la recepció i enviament de correu electrònic en temps real, accés a Internet i veure televisió en línia, a més d’avançades funcions multimèdia.

Aquesta mena de dispositius han passat de l’àmbit gairebé exclusiu de les empreses, a seduir bona part del públic final, gràcies sobretot a l’auge d’Android pel que fa a vendes i empreses que llancen terminals basats en aquesta plataforma.

RIM (fabricant de les populars BlackBerry) està vivint els seus millors dies, ja que ha aconseguit ficar-se dins del “top 5” de les empreses que venen més terminals, gairebé empatada amb Sony Ericsson (quarta). Aquesta fita l’ha aconseguit en detriment de Motorola.

El “top 5” el composen Nokia, Samsung, LG, RIM i Sony Ericsson per aquest ordre.

Els analistes d’IDC creuen que el mercat de la telefonia mòbil continuarà la seva recuperació al llarg del 2010 però no al mateix ritme que en aquest primer trimestre. Cal tenir en compte que es comparen dades de creixement amb les de l’any anterior, de baixada, per la qual cosa més que créixer desmesuradament, el mercat s’està recuperant cap a un ritme normal.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina