La versió 2.2 de VirtualBox busca l’estandardització

Compartir

SolarisInclou suport per a OVF i millora el seu rendiment, possibilitant l’execució d’aplicacions en els sistemes guest que empren gràfics 3D mitjançant OpenGL.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – VirtualBox ha demostrat ser una bona compra per a Sun Microsystems, que va adquirir la seva companyia matriu (Innotek) l’any passat. Des de llavors, i amb tot l’aparell promocional de Sun recolzant-lo, aquest programari de virtualització ha anat ampliant gradualment la seva quota de mercat fins arribar a competir de tu a tu amb el totpoderós VMware en l’àmbit de la virtualització d’escriptori.

Sense cap mena de dubte, la seva disponibilitat per a una àmplia varietat de sistemes operatius host (el sistema que “acull” la màquina virtual) és una de les claus del seu èxit; així, ha estat una de les primeres solucions “mainstream” en permetre l’execució en el Mac OS X al mateix que en Windows i GNU/Linux, mentre que VMware ha trigat força temps en desenvolupar una solució per a la plataforma d’Apple, i Parallels ha realitzat el camí invers, havent de desenvolupar una versió per a Windows. La seva gratuïtat ha estat, també sens dubte, una altra de les claus del seu èxit. El seu èxit l’avalen 11 milions de descàrregues i 3,5 milions d’usuaris registrats.

En aquesta nova versió 2.2 acabada de llançar, el programari de Sun persegueix estandarditzar-se tot el possible, introduint suport per a Open Virtualization Format (OVF), un estàndard de virtual appliance proposat entre d’altres per HP, IBM, Dell, Microsoft, VMware i Citrix (XenSource) que facilita l’exportació i importació de màquines virtuals per software. Això permet en primer lloc integrar molt millor les màquines virtuals sortides d’un entorn de desenvolupament a un de producció, i en segon lloc integrar molt millor les màquines virtuals creades i gestionades amb VirtualBox en entorns heterogenis en els quals hagin de conviure amb productes de virtualització de la competència.

El rendiment també ha estat millorat introduint alguns canvis a l’hypervisor que li donen més rapidesa. També s’ha afegit suport per a gràfics 3D mitjançant OpenGL i augmentat el límit de memòria dels sistemes guest (virtualitzats) fins als 16 GB. Finalment, destacar el suport per a Mac OS X 10.6 “Snow Leopard” de 64 bits, que encara ha de veure la llum comercialment.

VirtualBox 2.2 es pot descarregar gratuïtament des del lloc web del programa, disposant també d’una opció amb suport tècnic de Sun Microsystems per 30 dòlars anuals per lloc de treball.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)