La videoconferència domèstica guanyarà mercat gràcies als smart TV

Compartir

Skype i FaceTime lideren l’adopció d’aquesta forma de comunicació entre els usuaris.

Appliance de Samsung. Aquest tipus d'aparells -dels quals en parla l'article- ajudaran a l'èxit de la videoconferència domèstica. Imatge gentilesa de Samsung

Appliance de Samsung. Aquest tipus d'aparells -dels quals en parla l'article- ajudaran a l'èxit de la videoconferència domèstica. Imatge gentilesa de Samsung

La creixent adopció de televisors intel·ligents o connectats, molts dels quals ja disposen de càmeres web incorporades o amb possibilitat de connectar-n’hi una d’externa, així com les appliances que comencen a sortir al mercat i l’epicentre de les quals és una càmera, permeten que, a hores d’ara, comenci a no ser-nos estrany el veure algú que s’ha muntat una sala de videoconferència domèstica a la saleta d’estar casa seva mateix. I en un futur proper encara ens resultarà menys estrany.

Segons un informe realitzat per la consultora NPD In-Stat, el nou maquinari provocarà que es dispari l’ús de la saleta d’estar com a centre de videoconferències, fet que al seu torn contribuirà a fonamentar l’èxit de la televisió connectada en funcionalitats alternatives a la televisió tradicional.

L’àrea de més creixement per a la videoconferència domèstica serà la regió Àsia-Pacífic, amb països early adopters com Japó o Corea del Sud. En total, de l’1,5 milions d’usuaris que tenen els sistemes de videoconferència domèstica per a la saleta d’estar avui, es passarà als 16,4 milions en el 2015.

En l’àmbit del programari usat per realitzar aquestes videoconferències, Skype i FaceTime lideraran les preferències dels usuaris. El sistema adquirit per Microsoft està a l’espera de la seva desitjada sortida per a Google TV, fet que permetria utilitzar-lo amb el ja abandonat Logitech Revue i amb televisors que ja porten webcam integrada de sèrie en la seva mateixa carcassa. Per la seva part, FaceTime també espera ser integrat en el futur i rumorejat sistema de televisió intel·ligent d’Apple, que podria realitzar la seva sortida al mercat entre aquest any i el vinent. Caldrà veure si es converteix en l’obra pòstuma de Steve Jobs i s’erigeix en un èxit semblant als aconseguits per l’iPhone i l’iPad, arrossegant amb això cap amunt tot el sector.

La integració de la videoconferència amb les xarxes socials (com Skype en Facebook o Hangouts en Google+) serà un altre element tractor de la videoconferència domèstica a la saleta d’estar i en el televisor, ja que la possibilitat de consultar les nostres xarxes socials còmodament des del sofà, en pantalla gran, farà també atractiva la possibilitat de comunicar-nos d’aquesta manera amb els nostres contactes.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

La videoconferència domèstica guanyarà mercat gràcies als smart TV
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: