La videoconferència domèstica guanyarà mercat gràcies als smart TV

Compartir

Skype i FaceTime lideren l’adopció d’aquesta forma de comunicació entre els usuaris.

Appliance de Samsung. Aquest tipus d'aparells -dels quals en parla l'article- ajudaran a l'èxit de la videoconferència domèstica. Imatge gentilesa de Samsung

Appliance de Samsung. Aquest tipus d'aparells -dels quals en parla l'article- ajudaran a l'èxit de la videoconferència domèstica. Imatge gentilesa de Samsung

La creixent adopció de televisors intel·ligents o connectats, molts dels quals ja disposen de càmeres web incorporades o amb possibilitat de connectar-n’hi una d’externa, així com les appliances que comencen a sortir al mercat i l’epicentre de les quals és una càmera, permeten que, a hores d’ara, comenci a no ser-nos estrany el veure algú que s’ha muntat una sala de videoconferència domèstica a la saleta d’estar casa seva mateix. I en un futur proper encara ens resultarà menys estrany.

Segons un informe realitzat per la consultora NPD In-Stat, el nou maquinari provocarà que es dispari l’ús de la saleta d’estar com a centre de videoconferències, fet que al seu torn contribuirà a fonamentar l’èxit de la televisió connectada en funcionalitats alternatives a la televisió tradicional.

L’àrea de més creixement per a la videoconferència domèstica serà la regió Àsia-Pacífic, amb països early adopters com Japó o Corea del Sud. En total, de l’1,5 milions d’usuaris que tenen els sistemes de videoconferència domèstica per a la saleta d’estar avui, es passarà als 16,4 milions en el 2015.

En l’àmbit del programari usat per realitzar aquestes videoconferències, Skype i FaceTime lideraran les preferències dels usuaris. El sistema adquirit per Microsoft està a l’espera de la seva desitjada sortida per a Google TV, fet que permetria utilitzar-lo amb el ja abandonat Logitech Revue i amb televisors que ja porten webcam integrada de sèrie en la seva mateixa carcassa. Per la seva part, FaceTime també espera ser integrat en el futur i rumorejat sistema de televisió intel·ligent d’Apple, que podria realitzar la seva sortida al mercat entre aquest any i el vinent. Caldrà veure si es converteix en l’obra pòstuma de Steve Jobs i s’erigeix en un èxit semblant als aconseguits per l’iPhone i l’iPad, arrossegant amb això cap amunt tot el sector.

La integració de la videoconferència amb les xarxes socials (com Skype en Facebook o Hangouts en Google+) serà un altre element tractor de la videoconferència domèstica a la saleta d’estar i en el televisor, ja que la possibilitat de consultar les nostres xarxes socials còmodament des del sofà, en pantalla gran, farà també atractiva la possibilitat de comunicar-nos d’aquesta manera amb els nostres contactes.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: