La Viquipèdia arriba a la ‘perfecció’

Compartir

L’edició catalana de la popular enciclopèdia lliure Wikipedia assoleix, juntament amb la russa, els 100 punts possibles sobre 100, revalidant el primer lloc que ja tenia a l’abril.

Els viquipedistes catalans tenen motius de sobra per sentir-se orgullosos de la feina que han vingut desenvolupant al llarg de tot aquest temps en la nostra edició de l’enciclopèdia lliure, doncs aquesta figura en la primera posició del rànquing de qualitat mesurada pel miler d’articles que “han de constar” en cadascuna de les edicions de la Wikipedia.

Aquesta mostra de 1.000 articles representatius serveix per mesurar la qualitat de cada edició lingüística de l’enciclopèdia lliure, i consta d’entrades de diversos tipus i disciplines. Així, hi trobem articles com els biogràfics sobre Salvador Dalí o Frida Kahlo, sobre organitzacions internacionals com les Nacions Unides o l’OTAN, i llengües com l’anglès o sobre química com el corresponent a la taula periòdica.

A la Viquipèdia no li manca cap de cadascun d’aquests articles i, un cop estudiada la longitud de cadascuna d’aquestes peces, totes i cadascuna d’elles són considerades com a articles molt llargs.

Una puntuació molt semblant la té la versió russa de la Wikipedia, segona classificada, que també fa el ple amb els 1.000 articles, superant tots ells les 30.000 paraules per esdevenir articles molt llargs. La medalla de bronze en aquesta classificació (que es renova mensualment) l’obté la Wikipedia en anglès.

Des d’aquestes ratlles, i com a director d’El Mur Tecnològic, en representació de tot el mitjà vull felicitar els companys de la Viquipèdia i els seus col·laboradors per l’excepcional tasca que estan duent a terme i per aquest reconeixement.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: