La xarxa PlayStation Network, fora de servei durant uns quants dies

Compartir

PlayStationSegons va donar a conèixer Sony, la seva xarxa per a jugar online a través de la videoconsola PlayStation juntament amb altres usuaris de tot el món, ha estat desactivada temporalment “per a tasques de manteniment” després d’un ciberatac del qual no n’han transcendit detalls ni se n’ha donat a conèixer l’autoria. Massa interrogants.

Redacció – Els posseïdors d’una videoconsola PlayStation porten des del passat dia 20 sense poder jugar online contra altres jugadors de la resta del món després de que Sony desconnectés la xarxa PSN (PlayStation Network). Segons Sony, la mesura es va prendre després d’una sèrie d’atacs a través d’Internet contra aquest servei que van afectar determinats components i serveis de la xarxa de jocs, per tal analitzar la natura dels atacs i reforçar el servei en conseqüència.

Inicialment, les sospites queien sobre l’heterogeni grup de hackers Anonymous, doncs després de la denúncia presentada per la multinacional japonesa contra dos hackers que havien investigat els mecanismes de seguretat que impedien a la PS3 executar altres sistemes operatius, aquest col·lectiu havia promès represàlies. De fet, semblava lògic pensar en Anonymous després d’això, però el mateix col·lectiu s’ha encarregat de desmentir tal possibilitat.

Queda la possibilitat, admesa pel mateix grup* de que siguin elements incontrolats que pertanyin a Anonymous però que portin aquests atacs a títol personal sense vinculació en aquest cas amb el col·lectiu ciberactivista. El mateix col·lectiu també obre la porta a la possibilitat de que sigui un malfuncionament del servei o bé un petit atac que ha tingut greus repercussions perquè PSN està mal dimensionada, acusant a Sony d’incompetència. Tot i això, les pèrdues econòmiques i el desprestigi al què es pot estar enfrontant la multinacional nipona duen a pensar que Sony està fent tot l’humanament possible per arreglar aquest desgavell.

No s’ha donat data definitiva per al restabliment del servei.

* heterogeni i amb una organització descentralitzada i anàrquica en l’accepció positiva del terme, sense una cúpula directiva que doni ordres ni consignes, si no que això és un dret de tots els membres

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)