LaCie porta l’USB 3.0 als Mac’s

Compartir

MacDavant la decisió presa per Steve Jobs, que fa dependre a Apple de la voluntat d’Intel, LaCie ha decidit avançar-se proporcionant tant el maquinari com el programari per tal de poder aprofitar les noves connexions d’alta velocitat.

Redacció – Segons decisió d’Apple (i, gairebé ens atreviríem a dir, que per mandat de Steve Jobs), els ordinadors i dispositius personals del fabricant de la poma mossegada no integraran compatibilitat amb l’estàndard USB 3.0 fins que Intel no faci el moviment d’incloure’l en les seves plaques base. És per això que els “maquers” no poden, de moment, gaudir de les bondats del nou estàndard d’alta velocitat… o, almenys, no podien fins que ha aparegut en escena LaCie.

La companyia, especialitzada en la fabricació de maquinari d’emmagatzemament, ha presentat el seu driver USB 3.0 per a Mac OS X, a ser usat en conjunció amb les seves targes per maquinari d’expansió per a aquest estàndard. Aquestes targes, disponibles en formats PCI Express i ExpressCard/34 per a Macintosh sobretaula i portàtils respectivament, necessiten d’aquest driver per tal de poder funcionar correctament.

Per a poder utilitzar el maquinari i el driver, és necessari disposar d’un Mac Pro o MacBook Pro amb la versió 10.5 del sistema instal·lada o, pel cap baix, la versió 10.4 i l’actualització a 10.5 .

L’estàndard USB 3.0 proporciona més velocitat que els seus predecessors, a més de guardar compatibilitat cap enrere, pel que és possible continuar utilitzant els mateixos dispositius que teníem fins a la data. A més d’oferir les targes amb els ports de connexió, LaCie també ofereix una àmplia gamma de dispositius que aprofiten l’alta velocitat d’accés a dades, com ara discs durs externs.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina