L’acte de presa de possessió de Barack Obama, transmès amb Silverlight

Compartir

L’entorn RIA de Microsoft ha estat el seleccionat per dur a terme la transmissió oficial de l’acte d’investidura del nou president dels Estats Units, alegrant per això a Microsoft però deixant descontents a usuaris i activistes del Programari Lliure.


Barack ObamaRedacció – El Comitè de la Inauguració Presidencial de Barack Obama, encarregat de tots els detalls que envolten a aquest esdeveniment (un dels més esperats dels darrers anys), ha seleccionat la tecnologia Silverlight de Microsoft per realitzar la difusió de vídeo en streaming de l’acte de presa de possessió.

De moment, Silverlight es troba disponible per a les plataformes Windows i Mac OS X sobre Intel, pel què les diferents comunitats d’usuaris de Programari Lliure, especialment GNU/Linux, s’han mostrat molestes amb aquesta decisió. La importància de l’acte, que no només serà massivament vist als EUA sinó a tot el món, han portat a Microsoft a col·laborar amb el món del Programari Lliure per garantir que tothom tingui accés de la mateixa manera a la retransmissió, independentment de la plataforma que s’empri. Gràcies a Miguel de Icaza i a l’equip de Moonlight, la transmissió podrà ser seguida pels usuaris de GNU/Linux.

Moonlight és el clon per a sistemes Unix de Silverlight, realitzat per l’equip que també ha desenvolupat Mono, l’entorn compatible amb .NET . Aquest pot ser descarregat lliure i gratuïtament i instal·lat en el nostre sistema Linux.

Segons afirma Icaza en el seu bloc, el personal de desenvolupament de Moonlight juntament amb el personal de Microsoft Silverlight han realitzat un "tour de force" per assegurar, en una sola nit, que Moonlight és compatible amb totes les funcionalitats que seran emprades durant la cerimònia d’investidura.

Guillem Alsina