L’actual directiva de Yahoo! guanya el pols amb Microsoft per aclamaci

Compartir

El CEO Jerry Yang és reelegit amb el 85% dels vots, malgrat que la directiva ha hagut de suavitzar les seves postures en els passats dies per poder arribar a aquesta situació.


Redacció iMàtica – La que es preveia moguda assemblea general anual dels accionistes de Yahoo! finalment no ho ha estat tant. Els accionistes del pioner d’Internet han acabat donant el seu suport a l’actual directiva encapçalada per Jerry Yang amb un marge molt superior al què alguns s’esperaven; fins a tres de cada quatre accionistes han recolzat el programa de la directiva, que repetirà en els seus respectius càrrecs.

Això no ha tret que algun dels presents a l’assemblea critiqués la gestió de Yang i els seus pel que fa a l’oferta de compra per part de Microsoft, el gran cavall de batalla de la companyia. Tot i això, el gran suport obtingut en les votacions per la junta dóna a entendre que la seva actitud de resistència i d’estar oberts a parlar amb Microsoft sempre que la quantitat posada a l’oferta sigui superior -quelcom que des de la mateixa junta directiva han volgut reafirmar aquests darrers dies-, és aprovada i recolzada per la majoria dels accionistes. També es pot interpretar com un suport a una Yahoo! independent i, per tant, un rebuig frontal a l’oferta de companyia de Redmond.

El gran perdedor de l’assemblea pot ser Carl Icahn i aquells accionistes propers a les seves tesis, ja que des d’ara la directiva es pot veure en una posició de major força per seguir les negociacions amb Microsoft que -sempre queda el dubte- poden seguir obertes. Caldrà veure la pressió a la que són capaços de sotmetre els elements favorables a la venda després d’aquesta -finalment- pacífica assemblea.

Guillem Alsina