L’actual directiva de Yahoo! i Carl Icahn mostren p

Compartir

La direcció del gegant d’Internet fa pública una nota en la que es mostra molt descontenta amb l’actitud de Carl Icahn, el multimilionari nord-americà posseïdor d’un paquet d’accions de la companyia i que amb les seves recents accions busca forçar la venda de tota Yahoo! o d’una part a Microsoft.


Redacció iMàtica – El divorci entre Carl Icahn i l’actual directiva de Yahoo! encapçalada per Jerry Yang és total segons pot desprendre’s de la darrera nota publicada per la companyia d’Internet. En aquesta, es deixa ben palès que la directiva de Yahoo! No ha paït gaire bé les negociacions que Carl Icahn ha entaulat amb Microsoft per a una possible futura adquisició de part o del total de Yahoo! per part de la companyia de Redmond.

No oblidem que Microsoft ja va intentar l’operació a principis d’any, una maniobra que l’equip de Jerry Yang va desbaratar adduint que la quantitat oferta per la companyia de Steve Ballmer no era suficient per al potencial que tenia Yahoo!, i va començar a acostar-se a l’òrbita d’influència de Google amb un acord sobre publicitat en línia. Posteriorment, Microsoft va proposar una adquisició parcial, de la unitat de negoci de cerques, quelcom que també fou rebutjat per Yang i companyia.

Alguns accionistes de Yahoo! s’han mostrat favorables als cants de sirena entonats des de Redmond, provocant d’aquesta manera una autèntica guerra civil dins del gegant d’Internet que ha fet caure i tornar a aixecar-se la seva cotització en borsa.

Tot i això, en aquesta darrera nota oficial de Yahoo!, la companyia es mostra encara oberta a dialogar amb Microsoft sobre una possible adquisició total o parcial, malgrat que és de suposar que la companyia de Redmond estarà fastiguejada de xocar continuadament amb el mur de Yang i companyia, i que esperarà fins a la junta general d’accionistes de Yahoo! que es celebrarà a finals d’aquest mes i principis d’agost per veure si es produeix el tan esperat cop de timó per parlar amb un nou equip directiu més sensible a les seves propostes.

Aquest equip podria correspondre al proposat per Carl Icahn, un personatge la importància del qual ha crescut darrerament a Yahoo! ja que aglutina a una bona part dels accionistes que desitgen la venda a Microsoft, amb una actitud summament combativa. No debades, Icahn és un empresari en estat pur, que busca sempre el màxim rendiment de les seves inversions, i l’oferta de Microsoft representa una bona oportunitat per omplir encara més les seves arques.

Per a Yang i la resta del seu equip sembla pesar més un sentiment d’emotivitat en la independència d’una de les companyies històriques que fou part activa en el naixement i desenvolupament primerenc de la Xarxa a més de la seva pròpia creació, que no la idea d’obtenir un benefici més gran amb la venda. Dues visions contraposades i irreconciliables.

La cotització borsària de Yahoo! en el Nasdaq va reaccionar a les primeres de canvi després de conèixer-se la nota de la companyia, experimentant un repunt que la va tornar a deixar com fa un mes després que hagués anat experimentant una caiguda gradual al llarg dels darrers dies mentre es donava a conèixer una important fuga de cervells des de la companyia que ha provocat que directius com els fundadors de Flickr i del.icio.us abandonessin Yahoo!.

Guillem Alsina