L’actualitat informativa, ganxo perfecte per als creadors de malware

Compartir

SeguretatNotícies recents com l’accident aeri que li va costar la vida al president de Polònia i a una gran part del seu executiu, el partit de futbol Madrid-Barça de lliga o l’inici de la temporada de Moto GP, foren aprofitats aquest cap de setmana com a esquer per atrapar internautes incauts.

Redacció – A més dels gastats i àmpliament coneguts estratagemes habituals, els fabricants de malware (programari maligne) aprofiten els temes d’actualitat com a esquer per a què els internautes activin sense saber-ho les seves trampes. Un bon exemple d’això han estat diversos esdeveniments ocorreguts durant aquest passat cap de setmana, un d’ells dolorosament luctuós.

Ens referim a la mort en accident aeri de bona part del govern de Polònia, inclòs el seu president Lech Kaczyński. En molts dels missatges que van circular i encara circulen aquests dies per la Xarxa, s’ofereixen suposades fotografies inèdites de l’accident, apel·lant a la curiositat natural dels usuaris. Des d’aquestes ratlles, recomanem desconfiar sistemàticament de qualsevol missatge que, aprofitant temes d’actualitat, ofereixi continguts (fotografies, vídeos, documents) que suposadament no han sortit en els mitjans de comunicació.

Els aficionats a l’esport també han tingut aquest cap de setmana dues bones cites: d’una banda, tot un clàssic del futbol, el Reial Madrid-F.C. Barcelona, i per un altre per als aficionats al motor, es donava el tret de sortida a la temporada de Moto GP. Ambdós han comptat també amb el corresponent malware que, aprofitant aquests esdeveniments, en prometia mostrar l’emissió en directe i de manera gratuïta.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina