L’Agenda Digital respon

Compartir

En declaracions exclusives per a El Mur Tecnològic, Ryan Heath -portaveu de Neelie Kroes- defensa el pla de l’Agenda Digital per acabar amb el roaming com un pas per a la creació del Mercat Digital Únic a Europa, de les crítiques abocades aquests darrers dies.

Al llarg d’aquesta setmana passada han sorgit diverses crítiques contra una de les primeres mesures que l’Agenda Digital Europea prendrà en el llarg camí cap a la creació d’un Mercat Digital Únic: la supressió de les taxes de roaming dins del territori de la Unió Europea.

A El Mur Tecnològic hem tingut el plaer de parlar amb Ryan Heath, portaveu de Neelie Kroes, Comissària Europea per a l’Agenda Digital, qui a través d’unes declaracions exclusives per al nostre mitjà, ha defensat el pla presentat d’aquestes darreres crítiques abans esmentades.

Un pla que, per ser aprovat, encara li queda camí per córrer; les discussions en el Parlament i el Consell Europeu ja han començat, i la trobada de líders d’octubre estarà centrada en la temàtica digital, però des de l’Agenda Digital esperen a una votació en el Parlament per a abril de l’any vinent.

Sobre les darreres crítiques abocades contra el pla per acabar amb el roaming per part del BEREC i de Strand Consulting, Heath els treu importància qüestionant-ne els mèrits: “[…] no especulem sobre com sorgeix una crítica, simplement la tractem pels seus propis mèrits, i no veiem gaire mèrit en aquests punts de vista particulars” assegura el portaveu.

També indica que els problemes del sector de les telecomunicacions a Europa són àmpliament coneguts, però que no hi ha consens sobre què fer per a solucionar-los perquè el sector està irremeiablement dividit. “No podem esperar a què sorgeixi el consens, ja que en cas contrari no es faria res i el sector arribaria a un col·lapse o acabaria essent irrellevant a nivell mundial” declara Heath.

El portaveu europeu tampoc veu darrere d’aquestes crítiques la mà d’un suposat lobby format per les operadores per a combatre el pla, forçar la seva modificació o retardar la seva aprovació i/o la seva entrada en vigor, catalogant les relacions de l’organisme europeu amb el teixit industrial de les telecomunicacions com de constructives.

Tot i això, Ryan Heath es mostra partidari de poder introduir canvis en el redactat del text, sempre que aquests siguin per a millorar, ja que considera la seva aplicació com a urgent i des de l’Agenda Digital no consideren cap retard o eliminació de mesures. “És un pla pragmàtic, tenim la porta oberta“, afirma convençut el portaveu.

Les properes setmanes i mesos seran, sense cap mena de dubte, mogudes pel que fa a les declaracions creuades entre partidaris i detractors d’una aposta que pot significar un canvi total en el panorama europeu de les telecomunicacions.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: