L’alta definició més atractiva que el 3D

Compartir

El rotatiu online CIO-Asia reflecteix la tendència que mostren els principals fabricants de televisors japonesos a la fira CEATEC, i que passa per oferir més pixelatge per a una més alta qualitat.

Un moment de la fira CEATEC al Japó. Imatge gentilesa de l'organització de la fira

Un moment de la fira CEATEC al Japó. Imatge gentilesa de l’organització de la fira

Al llarg d’aquesta setmana es celebra a Tòquio la fira CEATEC, l’equivalent japonès al CES nord-americà o a l’alemany CeBIT. Com en les grans fires i exposicions tecnològiques, les empreses mostren els productes i les tendències que veurem en el mercat a curt, mitjà i llarg termini. I en el cas dels televisors, sembla que els principals fabricants nipons de televisors aposten per augmentar la definició dels seus aparells més que en altres funcionalitats com el 3D.

Així ho indica la publicació online CIO-Asia, que cita els noms de grans fabricants japonesos com Sony, Panasonic i Toshiba. Aquestes i altres empreses han deixat de centrar-se en el 3D com a focus tractor per als consumidors per fer-ho en les tecnologies anomenades 4k.

Aquestes augmenten la definició HD de les pantalles des dels 1.920×1.080 fins als 4.000 o més píxels de llargada, una capacitat per a la qual encara no hi ha gaire contingut optimitzat.

Segons continua informant CIO-Asia, els fabricants veuen una millor resposta dels consumidors a l’augment de definició en les pantalles que no en les tecnologies de visualització en 3D, pel què l’èmfasi del mercat en el futur proper se situarà probablement en els televisors 4k i no en els 3D, tot i que mantenint alguns exemplars amb aquesta darrera tecnologia per als consumidors que la prefereixin.

El que sí que sembla una tendència que afecta de la mateixa manera a televisors 4k i 3D és la inclusió de la capacitat smart TV per navegar per Internet, accedir a continguts a la carta, i a aplicacions que aportin valor afegit a l’aparell.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: