L’Amical Wikimedia, reconeguda a nivell internacional

Compartir

El llarg procés ha durat cinc anys des que es va demanar el reconeixement fins a obtenir-lo enguany, arribant al punt de dur a la Fundació Wikimedia a flexibilitzar els seus criteris de reconeixement.

Una viquipedista editant l'article sobre l'artista contemporani Modest Cuixart durant una viquimarató. Imatge cortesia de l'Amical Wikimedia

Una viquipedista editant l’article sobre l’artista contemporani Modest Cuixart durant una viquimarató. Imatge cortesia de l’Amical Wikimedia

Els viquipedistes catalans viuen un moment dolç; si fa unes setmanes ens referíem a què l’edició en català de l’enciclopèdia lliure era considerada per la Fundació Wikimedia com la de més qualitat, avui ha estat l’associació Amical Wikimedia la que ha rebut un recolzament prou important en ser reconeguda provisionalment per la Fundació Wikimedia com a una organització temàtica de la Wikimedia.

L’associació Amical Wikimedia és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu principal promoure els projectes de la Fundació Wikimedia en l’àmbit cultural català a dins i fora de la xarxa (promovent, per exemple, trobades i esdeveniments presencials com les viquimaratons), per tal de captar nous col·laboradors que ajudin a fer créixer aquests projectes i millorar-ne la qualitat, així com donar a conèixer el seu funcionament entre la societat. Entre les activitats desenvolupades darrerament per Amical Wikimedia, es poden destacar els diversos actes celebrats per commemorar el desè aniversari de la Viquipèdia o les activitats amb institucions culturals del territori català.

Cal diferenciar entre la Viquipèdia i Amical Wikimedia. Amical Wikimedia és una associació sense ànim de lucre que aglutina viquipedistes i simpatitzants amb el projecte i que té per objectiu principal promoure la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure en l’àmbit cultural català a dins i fora de la xarxa. L’associació no té cap control editorial ni representa la Viquipèdia. La Viquipèdia és l’enciclopèdia lliure que tothom pot editar. Els seus pilars són el consens entre els usuaris, l’aportació de fonts fiables per verificar el contingut i el fet que és una obra en permanent construcció. Cal evitar la confusió entre associació i projecte.

El camí fins a aquest reconeixement internacional ha estat llarg i no exempt de problemes, degut a la mateixa natura de l’àmbit d’actuació de l’Amical, ja que geogràficament no coincidia amb un estat reconegut internacionalment i trepitja diversos dels que si ho estan: Estats Espanyols, Francès i Italià (l’Alguer). La tasca duta a terme per aconseguir el reconeixement ha dut, fins i tot, que la Fundació Wikimedia flexibilitzés els criteris de reconeixement de les associacions internacionals que s’aglutinen sota el seu paraigua.

Des d’aquestes ratlles, l’equip d’El Mur Tecnològic volem felicitar als amics i companys de l’Amical Wikimedia.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: