L’aplicació Girls Around Me revela els perills de la Xarxa Social

Compartir

Posar actualitzacions en línia i compartir informació banal a Facebook i altres llocs socials és el que milions de persones fem cada dia. Però algun cop s’han preguntat com en seria de pertorbador i terrorífic si tots aquests bocins d’informació fossin utilitzats per seguir els seus moviments?

L'aplicació Girls Around Me

L'aplicació Girls Around Me

Això és exactament el que l’aplicació Girls Around Me (noies al meu voltant), de l’empresa russa de serveis mòbils i-Free fa. L’aplicació recull dades del que la gent publica en línia, actualitzacions compartides amb el públic en els llocs socials com Facebook i Foursquare, i després els mostra d’una manera que moltes persones qualifiquen de desagradable i immoral.

Girls Around Me recopila dades sobre dones dels seus missatges ocasionals i banals, i fa un seguiment dels seus moviments. Es pot considerar que va més enllà d’allò moralment acceptable d’una manera desagradable, però res del que fa l’aplicació és il·legal. Aquesta simplement recull la informació disponible públicament a les xarxes socials, a través de les seves APIs.

Qualsevol actualització compartida en xarxes socials porta implícita l’aprovació per a què aquesta informació pugui ser redistribuïda. És qui posteja el qui controla quina informació es pot compartir. Una manera de gestionar això és no compartir molta informació personal o bé fer-la privada. Tot el que cal fer és triar què s’ha de compartir i amb qui.

Font original, PhoneRPT

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: