l’App Store d’Apple ven sense parar

Compartir

A només un mes d’haver llançat la seva botiga en línia App Store, la gent d’Apple està molt engrescada: porten venudes més de 60 milions d’aplicacions, fet que representa uns 30 milions de dòlars. Una xifra més que interessant si tenim en compte que seria aproximadament un milió de dòlars per dia.


Analía Lanzillotta – Recordem que l’Apple Store és la botiga virtual des de la qual es poden adquirir totes les aplicacions per a l’iPhone i l’iPod Touch de la pometa. Com una variant de la popular iTunes, però destinada a aquests dispositius específicament, i per descomptat que un esglaó més amunt pel que fa als serveis que ofereix.

Aquesta iniciativa, de la mateixa manera que el llançament de l’iPhone 3G que s’ha donat recentment, fou molt ben rebuda. I a la companyia aspiren a que seguirà creixent el consum de la botiga en línia. El mateix Steve Jobs va comentar que si continuen amb aquest nivell, quan l’App Store acompleixi un any de vida, haurà obtingut uns 360 milions de dòlars.

Això no és tot. Quelcom que realment és interessant per tenir en compte, és que de totes les aplicacions que van vendre, només el 30% retornaria a Apple ja que prové de programes creats per ells, la resta seria per als programadors. Pel que fa als preus de les mateixes, com havíem comentat a la nota que en la qual ens vam referir a aquest llançament, d’unes 800 que hi havia en aquell moment, 200 eren gratuïtes i de les 600 restants, el 90% costava menys de 10 dòlars.

Una dada que no va informar Apple és la quantitat d’iPhone 3G que van vendre durant el seu primer mes. Però segons una nota publicada per la revista Fortune, la xifra de vendes rondaria els 3 milions d’unitats, i això que encara queden molts mercats en els quals encara no s’ha començat a comercialitzar. Per la qual cosa les expectatives en aquest sentit també són encoratjadores per a Steve Jobs.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática

Guillem Alsina