L’art ja té el seu Wiki

Compartir

Tecnologia i art es troben en Wikiartmap, una ‘mashup’ que permet localitzar i consultar informació de les obres d’art en espais públics.

El món de l'art ja té la seva Wiki

El món de l'art ja té la seva Wiki

Són dos mons que, en l’imaginari col·lectiu de la majoria dels ciutadans, es troben diametralment oposats: art i tecnologia, tecnologia i art. Però tot i això, l’art troba múltiples suports, i un d’ells pot ser -perquè no- la tecnologia (vegem si no, les instal·lacions de videoart), mentre que les noves tecnologies poden oferir als artistes no només vehicles d’expressió, si no també per donar-se a conèixer.

Això és precisament el que busca Wikiartmap, un lloc web que consisteix en un ‘mashup’ de serveis per oferir un mapa interactiu de les obres d’art que es troben en espais públics a nivell mundial.

Per a això, aprofita principalment la cartografia de Google Maps per a la seva localització, el format Wiki per a la descripció i la informació sobre cada obra, i la integració a les principals xarxes socials (Facebook, Google+, Twitter) per a què els usuaris puguin comentar i compartir aquesta informació amb els seus amics i coneguts.

L’abast de Wikiartmap és mundial, i el seu objectiu no és només catalogar les obres d’art, si no també el patrimoni històric, oferint informació sobre esdeveniments i arxius documentals relacionats. També oferirà als internautes la possibilitat d’aportar continguts editant la Wiki.

El projecte compta amb el suport del Ministeri de Cultura del Govern Espanyol a més d’organismes de les comarques gironines com la Diputació o l’Ajuntament de Figueres.

Aquest proper dimecres 28 de març, Wikiartmap serà presentat en el Centre Cultural Santa Mònica de Barcelona.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: