Learnissimo proposa una nova forma d’aprendre idiomes emprant les noves tecnologies

Compartir

A través d’Internet mitjançant videoconferència amb professors natius, podem millorar el nostre nivell en un idioma determinat, tenint a més la flexibilitat de realitzar les classes en els dies i les hores que preferim.


Redacció imatica.org/Agències – Learnissimo revoluciona l’univers de l’aprenentatge d’idiomes estrangers sota un concepte simple, eficaç i inèdit. A partir d’ara cadascú pot millorar el seu nivell d’idiomes a un cost atractiu gràcies a un sistema de classes particulars a través de videoconferències proporcionades per professors natius i sense necessitat de moure’s de casa.

Amb un sol clic es pot escollir l’idioma que es vulgui estudiar. Learnissimo proposa llengües molt sol·licitades com l’anglès, el castellà, el francès, l’italià, l’alemany, etc., i altres idiomes menys coneguts pels espanyols com és el cas del xinès, el polonès o el rus. El professor es pot escollir en funció de les seves tarifes (des de 5 € la mitja hora), del seu vídeo de presentació i de la seva disponibilitat. Després només falta comprar crèdits per poder reservar una classe segons l’agenda del professor escollit.

Després resulta molt fàcil: l’alumne i el professor es connecten amb la seva webcam i un micròfon en una de les aules virtuals de Learnissimo i la classe comença. No cal descarregar cap programa, no hi ha cap contracte, l’alumne conversa amb el seu professor i progressa ràpidament en l’anglès aplicat als negocis, el francès parlat… I si els usuaris es troben amb dificultats per comprendre els accents dels seus professors, degut per exemple al seu país d’origen, poden canviar de professor en qualsevol moment.

Un concepte que sedueix

Gràcies a la iniciativa de l’empresari i internauta Thierry Engel, la pàgina web www.learnissimo.com està operativa des del gener de 2008. Els avantatges de Learnissimo: classes particulars amb professors de la seva elecció, amb els horaris i la freqüència desitjats, sense desplaçament (les classes es donen per videoconferència) i sense cap compromís.

Dissenyat per a les persones que estan decebudes de les classes col·lectives organitzades a l’altra punta de la seva ciutat amb horaris i preus prohibitius. Learnissimo es dirigeix tant a ciutadans urbans amb disponibilitats reduïdes, com a rurals que viuen en un poble perdut al camp, i també a tots els qui no poden oferir-se un mes de “summercamp” a Califòrnia.

Learnissimo proposa llavors classes particulars amb professors natius. Molt distès, es tracta d’un intercanvi real amb el professor que orienta la conversa segons les necessitats de l’alumne i els progressos són per norma general molt ràpids.

Una classe particular és un veritable intercanvi, tant des del punt de vista relacional com cultural. “La màgia d’Internet es recolza en la seva capacitat de posar en relació persones que mai s’haguessin pogut conèixer d’una altra manera”, precisa Thierry Engel, fundador i president de Learnissimo. “Gràcies a aquest concepte, aprendran més que un idioma, descobriran la cultura, els costums, el vocabulari i l’accentuació correcta amb els consells del professor”.

Sobre Learnissimo

Obert al gran públic des del gener de 2008, Learnissimo.com és un lloc web que posa en relació alumnes i professors proposant classes d’idiomes en una vintena de llengües a través de videoconferències. D’ençà del seu llançament, la pàgina web ha tingut una vocació internacional, ja que els primers alumnes a provar-lo i prendre classes van ser originaris de països tan llunyans com el Canadà, l’Argentina o les illes Filipines.

Learnissimo també comporta una dimensió ètica oferint un acostament de les cultures i el descobriment de l’estranger, i permet a professors que viuen en països llunyans transmetre el seu idioma matern a alumnes europeus.

Guillem Alsina