Les 10 webs més estranyes per trobar parella

Compartir

Buscar parella per Internet ha deixat de ser un fet aïllat per convertir-se en una realitat força habitual. L’augment d’internautes i una connexió que, cada cop més, ens acompanya allà on siguem, ha convertit el flirteig virtual en una possibilitat transversal.

Un estudi de la Universitat de Chicago afirma que un de cada tres nous matrimonis als Estats Units comença a Internet. I no només això: John Cacioppo, autor principal de la investigació, assegura que, segons les seves dades, les parelles que es coneixen a la xarxa solen estar més satisfetes i duren més.

En aquest context, és lògic que hagin aflorat multitud de pàgines per pessigar un tros del pastís. A les veteranes Match.com (1995) i Meetic (2001), se’ls hi han afegit milers d’alternatives, moltes d’elles dirigides a un públic segmentat en base a criteris que poden sonar una mica estrambòtics. Us en mostrem algunes.

 1. Beautiful People: Els guapos

Com el seu nom indica, es tracta d’una comunitat “exclusiva” per a persones amb atractiu físic, una premissa òbviament discriminatòria però que ha fet forat entre alguns usuaris. El registre és gratuït i també s’hi pot accedir amb un compte de Facebook. Per entrar-hi, això sí, els propis integrants del lloc han d’aprovar la bellesa dels nous aspirants.

2. The ugly bug ball: Els lletjos

Si hi ha llocs per a gent atractiva també n’hi ha pels que no ho són tant. Aquesta pàgina podria entrar dins la lògica de “discriminació positiva”, tot i que aquest terme sol venir acompanyat de polèmica. A diferència del servei per a guapos, aquí ningú valorarà el nostre físic per poder-hi entrar. Ara bé: quan s’és prou lleig per ingressar en una web de cites per a lletjos?

3. Adopta un tio: Elles van de compres

Aquest lloc ha fet calada entre els usuaris més joves. D’origen francès, permet a les dones inscriure-s’hi gratuïtament i “posar al carro”, als homes que més els hi agradin, que hauran de ser “adoptats” per poder parlar amb elles. Està basat en un sistema de punts, com si fos un joc, i els homes, malgrat el registre gratuït, han de pagar per fer-se mínimament visibles.

4. Amor con Cristo: Els cristians

Un servei pensat per a la comunitat religiosa, que fa gala dels valors cristians a l’hora de trobar parella. Segons les seves dades, tenen més de dos milions d’usuaris inscrits, principalment a l’Amèrica Llatina. A nivell anglosaxó existeixen Christian Mingle i Christian Dating for Free (aquesta última gratuïta).

5. Millonaire Mach: Els rics

El poder adquisitiu és la barrera d’entrada en aquest servei, que es vanta de tenir CEOs, jutges, ‘reines de la bellesa’ i ‘estrelles de Hollywood’ entre els seus membres. Ofereixen un servei personalitzat si demostres la teva fama, i verifiquen el gruix del teu compte corrent per a la resta d’usuaris. A l’hora d’inscriure’t, a part d’especificar edat i ubicació, cal indicar la renda anual de la persona que busques.

6. Aryan Dating: Els “aris”

El nom anglès d’aquest servei es traduiria literalment com a “Cites Àries”. El motor està creat a partir d’un White Label, és a dir, l’eina d’un tercer que permet crear serveis a mida, en aquest cas de cites online. A l’apartat de termes legals i preguntes freqüents no s’especifica cap restricció en l’aparença dels usuaris, si bé s’hi diu que els nous membres seran verificats manualment i existeixen “restriccions automàtiques” a les “àrees geogràfiques de més risc”.

7. Hipster Dating Site: Els modernets

La definició enciclopèdica de hipster o modernet és el d’una subcultura urbana inspirada en els anys 40. És difícil delimitar on comença i acaba aquest estil, però sabem que, si més no, està prou arrelat com per disposar d’un lloc de cites exclusiu. No hi ha cap barrera aparent per inscriure-s’hi, per la qual cosa són els propis usuaris els que es veuen a ells mateixos com a modernets.

8. Gothic Match: Els Gòtics

De la mateixa manera, la cultura gòtica i EMO disposa d’un lloc exclusiu per a cites. El funcionament és idèntic al de tantes altres pàgines, amb la diferència que, aquí, hi predomina el color negre (característic d’aquest estil) i la majoria d’usuaris responen, lògicament, al perfil indicat. A la pàgina principal s’hi destaca el “model gòtic” del mes.

9. Miss Travel: Els viatgers

El funcionament d’aquesta pàgina divideix els tipus d’usuaris entre ‘Viatger atractiu’ i ‘Viatger generós’. Els darrers s’ofereixen per pagar les despeses del ‘Viatger atractiu’ que triïn perquè els acompanyi en un viatge: és a dir, teòricament una de les dues parts viatjarà gratis pel simple fet d’acompanyar l’altra. En principi no es tracta d’un lloc de cites, però ha suscitat força polèmica entre els qui ho veuen com una forma de relació grollera i sexista. No s’especifica de manera explícita que el ‘Viatger generós’ hagi de ser un home i el ‘Viatger atractiu’ una noia jove, però les imatges del web i, fins i tot, el propi nom, així ho donen a entendre.

10. The dog match: Els gossos

Sí, també n’hi ha per gossos. El millor amic de l’home disposa de diverses pàgines per trobar la seva mitja taronja, com la que us posem com a exemple. Alguns han anat més enllà i han creat una App per ‘quedar’ en temps real. Permeten, això sí, deixar molt clar si el que volem és buscar un company de joc per a les nostres mascotes o estem buscant la ventrada. Hi ha un tercer tipus d’espais que, amb l’excusa dels gossos, faciliten una cita als seus amos.

Foto portada: CC Mo Riza
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: