Les bromes tecnològiques més divertides de l’April Fools’Day

Compartir

InternetGoogle una potència nuclear? No! (almenys de moment); simplement una broma més de l’April Fools’Day. En aquest article realitzem un recopilatori de les més divertides.

Redacció – Si haguéssim de seleccionar un guanyador de la particular competició humorística que ens ha dut enguany l’April Fools’Day (dia de les bromes en molts països del món, semblant a la festivitat dels Sants Innocents), aquest seria sense cap mena de dubte Google per la quantitat i varietat de bromes que s’han realitzat a la seva costa.

De totes les bromes publicades a Internet durant a l’April Fools’Day relacionades amb les noves tecnologies n’hem seleccionat les següents:

  • Entenent-nos amb els animals. Fins i tot algunes pel·lícules han somniat amb això (qui no recorda al Dr. Dolittle encarnat per Eddie Murphy en el film homònim), però Google va prometre fer-ho realitat… per un dia. Google Translate for Animals va prometre ser una aplicació per a Android que ens permetria entendre millor als nostres estimats "amics". Amb tan sols acostar un telèfon a l’animal mentre aquest ens estigués "parlant", aquest avançat programari faria les funcions de traductor. Amb vídeo introductori i tots els detalls de qualsevol llançament de Google, realment molt ben treballat.

  • Google potència nuclear. És del domini públic que la factura elèctrica de la multinacional del cercador és alta. I la despesa no ve donada només pels milers de servidors amb els que compta, ja que la dissipació de la calor que generen també li provoca els seus maldecaps. És per això que a ningú li estranya que la companyia de Mountain View busqui solucions per reduir el seu consum… però d’aquí a l’energia nuclear n’hi ha un tros. Tot i això, segur que molts es van creure la informació publicada per TechCrunch en aquest sentit, ben construïda i que fins i tot donava a entendre que en ser potència nuclear, Google podia amenaçar a la Xina en el conflicte que ambdues mantenen

  • Microsoft i Mattel col·laborant amb una distribució Linux. Els responsables de Linux Mint van publicar una notícia que, pel cap baix, no és que fos gaire creïble: havien signat un pacte amb el fabricant de joguines Mattel i "l’arxienemic" del sistema operatiu del pingüí, Microsoft. Sota aquest acord, les diverses versions de Mint es simplificarien en tan sols tres: "Màsters de l’Univers" per als nens, "Barbie" per a les nenes i "Microsoft Professional Edition" per a petites companyies. Com a navegador web un clon de l’Internet Explorer, i tot el programari basat en Mono formaven part del suposat acord.

  • Art ASCII en vídeo. L’art ASCII ja té els seus anys, però amb imatges fixes. La novetat anunciada per YouTube consistia en aplicar l’art ASCII al vídeo, mostrant els vídeos disponibles en el servei en un nou format batejat com a TEXTp, en el qual només lletres, números i símbols del codi ASCII componien les imatges. Un format que, tot i això, alguns usuaris han indicat que seria divertit per als més geeks.

  • Venda d’esposes al nou món. Wikipedia semblava riure’s d’ella mateixa i d’aquells que han criticat l’exactitud dels seus continguts amb aquest article "històric" en el qual ens explicava una suposada vella pràctica consistent en vendre l’esposa quan sorgien problemes matrimonials.

  • Gàdgets d’April Fools’Day a Thinkgeek. La coneguda pàgina web publicava una llista de gàdgets impossibles com l’iCade, un dispositiu que converteix un iPad en una màquina d’arcade clàssica. També tenim el rellotge despertador de la Iniciativa Dharma (de la sèrie Lost), una barreja d’ordinador de 8 bits i marcador d’aeroport.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)