Les empreses no estan preparades per a l’amenaça de seguretat que suposa l’iPhone

Compartir

Seguretat iPhoneLa passivitat dels responsables de la seguretat corporativa enfront de riscos que saben que existeixen, una de les dades més reveladores que es desprenen de les xifres proporcionades per l’estudi.

Nota de premsa/Redacció – Un nou estudi* patrocinat per DeviceLock demostra que les empreses no estan valorant prou bé els riscos associats a l’ús que els seus treballadors fan de l’iPhone*. Previst per a coincidir amb el llançament del suport de seguretat de punt final de DeviceLock per a dispositius iPhone, l’estudi va consultar a responsables executius de tecnologies de la informació de mitjanes i grans empreses sobre el seu posicionament respecte a l’amenaça de seguretat que suposa l’iPhone.

L’estudi ha revelat que, malgrat que el 65% dels responsables tecnològics van reconèixer que usuaris no autoritzats podrien accedir a informació corporativa important a través de l’iPhone, el 64% d’ells van confirmar que no havien pres mesures especials a fi i efecte de protegir la informació corporativa contra aquesta amenaça.

Donat el gran nombre d’empreses amb una protecció inadequada enfront de fugues de dades a través de l’iPhone, l’estudi també ha revelat que el 40% de les empreses permet a posta al seu personal descarregar-se informació corporativa en dispositius extraïbles sense cap mesura de seguretat.

Som conscients que l’ús de tecnologies de la informació corporativa suposa un problema cada cop més gran per als departaments informàtics de les empreses. La quantitat de dispositius de memòria tant mòbils com extraïbles que els treballadors porten al damunt en tot moment és avui en dia molt considerable, ja sigui un dispositiu USB o un iPhone. Per això, ens ha sorprès molt que la majoria de les empreses no estiguin preparades per a aquesta amenaça”, comenta Sacha Chahrvin, directora gerent de DeviceLock al Regne Unit. “DeviceLock 6.4.1, actualment en beta, proporcionarà a les empreses una forma segura per a controlar millor com els seus treballadors empren els seus iPhones com a eines corporatives”.

Aquesta versió de DeviceLock incorpora característiques de control d’accés granular, auditoria i encriptació per a sincronitzacions locals de dispositius iPhone connectats als ordinadors dels treballadors. Actualment, les empreses poden fixar permisos en funció dels diferents tipus de dades (mitjans, contactes, arxius, etc.) que es transfereixen des de/cap a un iPhone. Així mateix, permet auditar i encriptar la còpia d’objectes des de PCs a iPhones.

* Estudi dirigit per Vanson Bourne; els resultats complets de l’estudi estan disponibles sota comanda.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)