Les imitacions no només es donen en el terreny de la moda

Compartir

El fabricant xinès Goophone s’especialitza en imitar el look&feel dels terminals flagship de les principals companyies. Entre les seves “creacions”, els darrers models d’iPhone d’Apple, el recentment presentat Samsung Galaxy S5, o el nou HTC One

Si bé ja és un tòpic recurrent el de titllar els productes xinesos de còpies dels que llancen al mercat les empreses de l’autoanomenat bloc occidental, no és menys cert que algunes d’aquestes fan realment honor a tal fama, mentre que d’altres busquen innovar amb productes de concepció i disseny propis.

Entre el primer grup, el dels copiadors compulsius, s’hi troba una empresa que poc pot amagar les seves intencions: Goophone.

Poc més podem afegir al que ja es veu a les imatges: còpies exactes a nivell estètic del terminal i, fins i tot, de l’aparença del programari, d’aquells terminals flagship d’alt cost dels principals fabricants, amb noms que no donen lloc a cap mena d’error sobre a quin telèfon imita cadascun dels terminals que fabrica.

L’estratègia de Goophone passa per vendre aquestes imitacions a només una fracció del preu del terminal original, de manera que aquells que vulguin lluir, per exemple, un dels darrers iPhone sense haver de gastar el que costa un dels terminals d’Apple, puguin treure de les seves butxaques un dispositiu molt semblant.

Una imitació prou bona de l'iPhone 5S feta per Goophone

Una imitació prou bona de l’iPhone 5S feta per Goophone

Detall de la part posterior del Goophone 5S

Detall de la part posterior del Goophone 5S

Si no ens hi fixem, el Goophone 5S pot passar inadvertidament per un iPhone

Si no ens hi fixem, el Goophone 5S pot passar inadvertidament per un iPhone

Entre les seves darreres imitacions ens trobem no només amb els iPhone 5S i 5C, sinó també amb el recentment llançat Samsung Galaxy S5, el darrer HTC One, o el phablet Note 3 de Samsung.

La versió de Goophone del Galaxy S5 de Samsung

La versió de Goophone del Galaxy S5 de Samsung

Imitació del Note 3 de Samsung

Imitació del Note 3 de Samsung

Fins i tot la també xinesa Xiaomi no s’escapa a l’ànsia mimetitzadora d’aquesta companyia imitadora.

Els terminals de Goophone poden ser comprats directament a la companyia a través del seu lloc web o de les botigues en línia amb les que aquesta ha arribat a acords. No deixa de ser curiós que una companyia que viu a força de produir imitacions de terminals fabricats per altres, denunciï també el que al seu parer són botigues “fakes”…

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: