Les pràctiques d’admissió d’aplicacions a l’App Store, a examen

Compartir

AppleLa recent denegació per part d’Apple per a què Google Voice figurés entre les aplicacions de l’App Store per a iPhone, ha obert la caixa de Pandora: les autoritats federals nord-americanes estan investigant la política d’admissió de la companyia de Cupertino.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Va començar com altres casos ja succeïts amb anterioritat: Apple revocava el dret d’una aplicació a figurar en la llista de l’App Store, amb la qual cosa l’excloïa d’aquelles que es poden instal·lar en els seus telèfons mòbils o iPod Touch i la relegava a ser instal·lada només en iPhones als quals s’havia alliberat (jailbreak). Però en aquest cas s’ha trobat amb un os dur de rosegar: la totpoderosa Google, ja que l’aplicació vetada n’era la seva Voice.

Google Voice és una aplicació i servei de VoIP gratuït que permet enllaçar diversos números de telèfon fix i mòbil a un identificador, de manera que una trucada a qualsevol d’aquests números pugui ser rebuda des d’un dels dispositius enllaçats, possibilitant la nostra localització allà on ens trobem. Els serveis de VoIP, Google Voice inclòs, permeten reduir despeses en la factura telefònica en emprar la connexió a Internet (sempre que aquesta sigui en tarifa plana) per a la realització de trucades, amb la qual cosa es converteixen en un enemic de les operadores de comunicacions en disminuir la seva principal font d’ingressos.

Segons alguns analistes, aquest seria el motiu que s’amaga darrere del veto d’Apple a Google Voice degut a les pressions d’AT&T, l’operadora que comercialitza en exclusiva l’iPhone als Estats Units, i un cop ja s’havia aprovat la presència d’aquesta aplicació en la botiga en línia de la companyia de Cupertino. L’explicació oficial d’Apple és l’“estàndard” en aquests casos: l’aplicació expulsada duplica funcionalitats. Totes les parts implicades o presumptament implicades (Apple, Google i AT&T) guarden silenci sobre el tema.

Als Estats Units, la maniobra d’Apple ha portat a la FCC (Federal Communications Commission, ens regulador del mercat de les comunicacions) a obrir una investigació. És només un pas previ, del qual és difícil avançar-ne les conseqüències, i que encara no s’ha fet oficial.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)