Les properes Google Glass muntaran tecnologia Intel

Google Glass. Imatge de l'usuari lawrencegs a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Segons el Wall Street Journal, Google vol redefinir el seu producte per donar-li una oportunitat al mercat.

Google no es cansa i tornarà a la càrrega amb una nova versió de les seves ulleres intel·ligents (Google Glass), aquest cop equipades amb la tecnologia d’Intel.

Almenys així ho afirma la versió en línia del Wall Street Journal, del contingut de la qual se’n fa ressò el rotatiu ZDNet en obert (el WSJ és de subscripció de pagament).

A poc a poc, Intel s’ha anat fent un lloc entre els fabricants de microxips per a dispositius mòbils com ara smartphones i tablets. Si fa un parell d’anys l’arquitectura ARM monopolitzava aquest segment, ara el domina, però Intel ha pogut fer-se lloc, tot i que els principals fabricants segueixen apostant per xips ARM en les seves gammes altes.

Per part de Google, les seves Glass semblaven també tocades de mort; aquest gàdget havia sortit a la llum en els mitjans de comunicació amb molta força, però a l’hora de la veritat, ha costat trobar-li una aplicació pràctica, i són molts els early adopters  que han abandonat aquestes ulleres intel·ligents pioneres per diversos problemes.

Al fet que les mirades dels transeünts es dirigeixen invariablement a aquestes ulleres i al seu usuari quan aquest circula pel carrer (la qual cosa ja és incòmoda de per si per a una persona amb un cert grau de timidesa), s’hi afegeix l’escassa bateria que amb prou feines dura un dia, i moltes vegades a la manca d’aplicació pràctica que se’ls troba, encara que teòricament poden tenir diverses aplicacions interessants.

Les prioritats en aquesta segona generació d’ulleres serien, segons indica ZDNet, ampliar la capacitat de la bateria perquè arribi a durar còmodament un dia i fins i tot més -el rotatiu parla d’un xip ARM d’Intel que promet fins a dos dies d’autonomia per a wereables-, i apostar fins i tot per canviar l’arquitectura a la x86.

Redefinir el producte per a què sigui més fàcil trobar-li aplicacions pràctiques (quelcom fonamental per a què tingui èxit de vendes) i expandir el seu ventall de vendes als usuaris finals serien altres dels objectius que Google buscaria amb aquest canvi.

A nivell teòric, les Glass poden tenir molta utilitat, el principal problema sigui potser la relació cost/ús d’aquestes ulleres. En aplicació continuada, per exemple en treballs que requereixin connectar la càmera que inclouen i estar enviant aquesta informació de vídeo de forma continuada a altres persones, li trobem ràpidament la seva raó de ser. Però pagar el que costen perquè ens informi, simplement, dels missatges de correu electrònic que arriben a la nostra bústia o per usar unes poques vegades a l’any per mostrar indicacions d’adreces… la inversió no compensa. En aquests moments, veurem el que passarà amb aquesta segona generació de l’invent.

Imatge que il·lustra aquest article de l’usuari lawrencegs a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: