Les ulleres de Google, confirmació de la tendència “xips a tot arreu”

Compartir

Cada cop és més freqüent veure objectes que integren xips, com en el cas d’aquestes ulleres que la companyia del cercador ha presentat per calibrar l’èxit que podrien tenir comercialment.

El projecte de Google

El projecte de Google

Ja ho vaig dir en les meves columnes de resum i opinió sobre el CES de Las Vegas i el Mobile World Congress de Barcelona: el futur ens depara un seguit d’objectes en els quals hi trobarem un microxip, maquinari de connexió a xarxes, i un sistema operatiu per a executar-hi apps, i seran objectes als què no hi estem acostumats fins ara com rentadores, televisors, cotxes o sabatilles esportives.

Les ulleres o, almenys, un determinat tipus d’ulleres, no en podien quedar fora. Les possibilitats d’inserir informació visual en els vidres d’unes ulleres són massa atractives com per a no considerar-les. A més, la ciència ficció -que tan sovint ha fet de guia a les innovacions científiques reals- ja ens n’ha deixat més d’un exemple d’aquest tipus d’aparells. Res, doncs, que no fos d’esperar.

Però tot i que m’hagi agradat molt l’invent, encara queda llançar-lo comercialment. Entenc que Google no és Apple, i que enlloc de tenir una seguretat en ella mateixa tan gran que li permeti treure a la venda directament tot allò que “pareix”, ha de generar primer interès entre els potencials consumidors per tal de calibrar-lo i poder calcular quant li podria rendir això a les botigues. I així és com s’ha d’entendre la jugada de presentar ara aquestes ulleres que el personal de Google provarà “in the wild” al llarg dels propers mesos: com un globus sonda per mesurar si el producte serà reeixit o no al mercat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: