Les videoconsultes mèdiques per Internet podrien ajudar a pal·liar les llistes d’espera

Compartir

CibersocietatSegons un estudi dut a terme per l’empresa espanyola Dialcom, fins a un 87% dels enquestats va afirmar que les consultes en vídeo a través d’Internet podria constituir una molt bona eina per eliminar part del col·lapse que està patint el sistema mèdic espanyol.

Redacció/Agències – Dialcom, empresa innovadora en solucions programari de Comunicació i Col·laboració Unificada, acaba d’anunciar els resultats d’un estudi realitzat per la companyia per tal de conèixer la percepció i grau de coneixement de la societat espanyola sobre la telemedicina i els seus beneficis.

Segons es desprèn de les dades de l’enquesta, el terme “telemedicina” encara genera una certa confusió entre els enquestats, ja que un 20% pensa que només són sistemes de comunicació entre metges i hospitals.

A la pregunta sobre si estarien a favor de les Vídeo Consultes mèdiques online, per a resoldre temes menors que no necessitin una exploració mèdica, el 87% dels enquestats ha respost favorablement, i a més en el mateix percentatge, les han identificat com a mesura per solucionar les llistes d’espera i com a opció més productiva per evitar trasllats i retards.

Dialcom que té en marxa diversos projectes de telemedicina, ressalta la importància i els beneficis d’aquesta nova tecnologia com a fórmula d’estalvi de despeses, productivitat i millora assistencial.

En aquests moments tenim projectes de telemedicina que estan a l’avantguarda mundial, només manca una veritable aposta a nivell organitzacional per a què s’implantin aquest tipus de solucions a més gran escala, que generarien grans beneficis, tant per als ciutadans com per al sector sanitari, quelcom que ja estem demostrant”, comenta Javier Marín, soci de Dialcom

Més informació

Canal de Dialcom a YouTube

Guillem Alsina