L’espera de l’iPhone 5 ha perjudicat les vendes del 4

Compartir

Els rumors publicats en diferents llocs web sobre les funcionalitats i aspecte del futur terminal d’Apple provoquen que els consumidors es replantegin la necessitat de comprar un iPhone 4 ara i esperar al futur model.

L'anunci de l'iPhone 4 tal i com es podia trobar a la web d'Apple
Tal i com comentava la setmana passada en aquest mateix rotatiu, els darrers resultats trimestrals d’Apple han vingut marcats per una baixada en les vendes de l’iPhone respecte al trimestre passat.

La previsible presentació del següent model de la línia de telèfons intel·ligents de la companyia de Cupertino, l’iPhone 5, ha fet desistir a molts consumidors de la seva intenció d’adquirir un dels terminals de la poma mossegada, a l’espera de poder tenir a les mans la nova generació.

Apple va presentar uns resultats que milloraven en pràcticament tots els àmbits al mateix període de l’any passat, però que si els comparem amb el trimestre immediatament anterior, baixa en algunes àrees com la de l’iPhone, amb una caiguda del 26% en les vendes.

Els constants rumors sobre les funcionalitats i aspecte que tindrà la propera generació del telèfon intel·ligent d’Apple dels quals la premsa se’n fa ressò, poden haver constituït un fre important a les vendes del terminal actualment en el mercat. Especulacions sobre si la nova generació inclourà suport per a la tecnologia NFC amb el seu corresponent sistema electrònic de pagaments (l’equivalent i competència de Google Wallet), una pantalla més gran o un redisseny de la carcassa, han generat expectatives entre els consumidors que han provocat una frenada a les vendes dels dispositius actualment en el mercat.

Des de moltes publicacions es recorda, a més, el cicle anual de renovació de l’iPhone, pel que és probable que la nova encarnació d’aquest terminal es presenti al setembre. I, per a molts, dos mesos no són res.

Des d’estes ratlles vull recordar que no tots els rumors i filtracions sobre futurs productes -no ja d’Apple, si no de qualsevol companyia- han de ser agafats amb compte. També abunden a la Xarxa dissenys i especificacions de futurs models creats per aficionats als productes de la companyia de Cupertino, que alguns llocs anuncien com a filtracions de producte, fet que pot generar encara més confusió (encara que, per sort, aquests casos són poc significatius i fàcilment detectables, però encara així poden enganyar a algú).

Un altre motiu directament relacionat amb aquest és que moltes persones estarien esperant la sortida al mercat de l’iPhone 5 per adquirir un iPhone 4 o, fins i tot, un 3GS per un preu menor al què tenen aquests terminals actualment en el mercat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: