L’èxit de Skype, trampa per a malware

Compartir

Kaspersky Lab adverteix de l’existència d’un exploit que s’aprofita de la funcionalitat de recuperació de contrasenya per a segrestar comptes de correu electrònic.

Captura de pantalla proporcionada per Kaspersky

Captura de pantalla proporcionada per Kaspersky

El programa de comunicacions per veu i vídeo (VoIP) Skype, propietat de Microsoft, és un dels més emprats del món, donada la seva facilitat i disponibilitat per a múltiples plataformes, a més de ser un pioner en el món de la comunicació de veu i vídeo online.

Aquesta massificació del seu ús l’ha dut a convertir-se en un objectiu interessant per als creadors de malware, que el poden usar com a esquer per dur a terme accions pernicioses en els sistemes informàtics dels internautes.

És el cas de l’exploit denunciat recentment per Kaspersky Lab, el qual s’aprofita del sistema de recuperació de la contrasenya del programa per segrestar el compte de correu de l’internauta usuari de Skype.

Pel sistema emprat pels ciberdelinqüents, la companyia russa de seguretat informàtica recomana canviar el compte de correu associat a Skype per una adreça de correu electrònic completament nova que no hagi estat mai emprada amb anterioritat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: