L’extranet de les administracions públiques catalanes compleix una dècada

Compartir

Un gran nombre d’intercanvi de documentació entre diferents administracions es realitza a través d’aquesta xarxa telemàtica, que en aquest primer trimestre de l’any ha gestionat 71.000 trameses.

Coincidint amb el temps amb el desè aniversari de la iTunes Store, però sense tenir-hi res a veure, aquest diumenge dia 28 també va complir 10 anys l’EACAT, l’extranet de les administracions catalanes, impulsada en el seu moment pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Des del 2004, aquesta eina està gestionada pel Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya), una entitat dedicada a col·laborar amb les administracions públiques catalanes en l’adopció i desenvolupament de polítiques per millorar els serveis públics mitjançant l’impuls i promoció d’iniciatives, el desenvolupament de productes i la gestió de serveis d’ús intensiu de les TiC.

Ajuntaments, consells comarcals, diputacions, universitats, cambres de comerç, o la mateixa Generalitat i el Parlament, empren a dia d’avui aquesta xarxa de comunicacions telemàtiques per a intercanviar-se documentació digitalitzada, sense haver de fer servir el correu postal i el paper físic (això últim, quelcom del qual encara n’abunda molt a les diferents administracions públiques, tot i la digitalització).

Al llarg d’aquests primers 10 anys de vida, a través de l’EACAT s’hi han desenvolupat més de 300 procediments administratius i les administracions hi han intercanviat més de 730.000 trameses, el que ha suposat un estalvi de més de 54 milions d’euros segons xifres presentades per la mateixa Generalitat.

Entre els serveis que ofereix l’EACAT, en destaquen pel seu ús massiu la tramesa de publicació al DOGC; la tramesa d’actes i acords a la Direcció General d’Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals; els tràmits de la Direcció General per a la Immigració i les subvencions del Departament de Benestar Social i Família; les sol·licituds de cremes col·lectives i permisos per a foc del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, així com les subvencions del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Al llarg del primer any d’activitat de la xarxa es van fer 168 trameses, mentre que durant els tres primers mesos del 2013 ja se n’han tramitat més de 71.000.

Des del Departament de Governació i Relacions Institucionals es posa l’EACAT com un exemple de col·laboració entre les diferents administracions existents a Catalunya.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: