LG aposta fort per la tecnologia 3D

Compartir

MaquinariEl fabricant coreà va presentar recentment a Madrid (Espanya) una de les gammes de monitors 3D més àmplies del mercat amb la qual espera consolidar el seu gran creixement no només a Espanya, si no a tot el món, que li ha portat a ser una de les marques més adquirides pel públic final. Però, com no només de monitors viu el consumidor, LG tampoc es queda només en això.

Model PX950Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fa dues setmanes (just abans de la setmana del pont de la Puríssima i menys de vint-i-quatre hores de la vaga encoberta de controladors aeris que va provocar el caos en els aeroports de l’Estat Espanyol) la marca sud-coreana LG presentava a Madrid la seva nova gamma de dispositius de visualització 3D, que es composa de monitors, reproductors Blu Ray 3D, i un projector capaç de reproduir també continguts en tres dimensions sense necessitar pantalla, només projectant la imatge contra la paret.

Els diferents monitors presentats per LG destaquen pel seu enfocament a un tipus d’usuari definit o a un determinat tipus de continguts. Repassem-los:

  • Cinema 3D (model 47LD950): com el seu sobrenom indica, l’adequat per als amants del setè art. La tecnologia emprada en ell és la mateixa que a les sales de cinema comercial que passen continguts en 3D. Les ulleres que empren són més lleugeres del que és habitual, no necessiten recàrrega i no produeixen parpelleig.

  • LED Plus 3D (mod. 47/42LX6500): millora el contrast i la qualitat d’imatge a partir de l’ús de la tecnologia que li dóna nom, i que consisteix en la retroil·luminació lateral per LED amb atenuació independent per a il·luminar blocs de determinades zones de la pantalla.

  • Infinia 3D (mods. 50PX950 i 60PX950, ambdós de Plasma): utilitza el sistema TruBlack per oferir un color negre intens, reduir els reflexos i eliminar les dobles imatges.

  • Full LED Slim 3D Infinia (mod. 55LX9500): empra la tecnologia Full LED Slim amb retroil·luminació directa per LED en blocs de pantalla, per a oferir una qualitat d’imatge màxima i nítida.

Tots aquests nous monitors tret del primer disposen de connexió Wi-Fi i són compatibles amb la tecnologia DLNA, fet que els permet accedir a servidors de contingut en una xarxa domèstica.

Qualitat molt nítida d’imatge

Model LX6500Durant la presentació, els periodistes convidats vam poder ‘jugar’ amb els nous monitors 3D, i he de dir que l’experiència fou realment bona. La qualitat de les imatges en tots els aparells és excel·lent, amb una sensació de proximitat dels objectes que, segons el que estiguem veient, sembla que d’un moment a l’altre vagin a sortir de la pantalla i donar-te un cop.

Les ulleres de visualització no pesen, ans al contrari de les que entreguen en la majoria de sales de cinema, i probablement només s’arribin a fer incòmodes si s’utilitzen durant unes quantes hores seguides, però no durant la reproducció de tot un metratge (tret, potser, si treuen la versió estesa de la trilogia del Senyor dels Anells en 3D, per a la qual és necessari netejar l’agenda per tenir un dia sencer…). Fins i tot hom s’ho pensa per a portar-les directament al cine.

Projector 3D

Amb el que sí que vaig quedar una mica defraudat és amb el projector CF3D, que tot i la bona qualitat d’imatge que ofereix, costa veure realment l’efecte tridimensional. Naturalment, el ser un projector que projecta a la paret o sobre una superfície plana, això fa que no es pugui veure un efecte tan viu com amb els monitors, però és un handicap lògic de la tecnologia desenvolupada fins a la data.

Buscant el lideratge en el mercat

Amb els nous televisors, LG presenta el ventall de models amb tecnologia 3D més ampli del mercat a uns preus molt assequibles, amb una elecció pràcticament per a cada perfil de consumidor. La sud-coreana és, juntament amb Samsung, líder en vendes en el mercat espanyol, però sense cap mena de dubte està convençuda de les seves possibilitats per deixar enrere la seva “companya d’escapada”, liderant en solitari no només aquest mercat, si no alguns més. Recursos no li manquen, ara veurem si gaudeix del favor del públic.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)