LG aposta per la potència i el 3D

Compartir

Mobile World Congress 2011L’arquitectura de doble nucli, doble memòria i doble canal, juntament amb les càmeres 3D que permeten que sigui el mateix usuari qui generi el seu contingut, punts forts de la companyia coreana per a diferenciar els seus productes.

LG Optimus PadGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – LG ha revelat el seu tablet atacant directament al Galaxy Tab de Samsung i a l’iPad d’Apple durant la presentació i, més concretament, “ficant-se” amb les mides d’aquests dos dispositius; per a LG, el Galaxy Tab és massa petit i incòmode per a teclejar i la seva pantalla deixa veure poques dades de, per exemple, la pàgina web en la qual s’estigui navegant, mentre que l’iPad és massa gran per aguantar-lo amb una sola ma.

No m’estendré gaire més, però sense esmentar explícitament cap d’aquests dos aparells, tots els presents hem pogut sobreentendre que els que sortien a les imatges eren ambdós dispositius amb la marca i el model dissimulats per no donar lloc a malentesos. L’“atac” ha continuat per altres camins com el format de pantalla (16:9 en el cas de l’Optimus Pad) i la velocitat de procés, comparacions que s’han estès als smartphones.

La mida de pantalla d’aquest aparell és de 8,9” i té un pes de 630 grams.

Pel que he pogut apreciar en les presentacions a les quals he assistit en aquest Mobile World Congress, cada fabricant ha volgut marcar clarament un sector de públic determinat al qual dirigeix les seves creacions. En el cas de LG, i encara que el portafoli sembla voler servir per a tot una mica, tinc clar que es busca una franja d’edat en el consumidor que se situa entre els vint i molts i els quaranta i pocs, persones amb uns ingressos fixos, cert poder adquisitiu, i que aprecien aquest tipus de tecnologies.

Entre el públic més jove (uns vint anys), no trobaríem el poder adquisitiu per fer-se amb un d’aquests aparells i, el que és més important, mantenir-lo a la llarga amb el pagament mensual a l’operadora.

Dos dels nous models inclouen suport per a tecnologia 3D: l’Optimus 3D (smartphone) i l’Optimus Pad (tablet), malgrat que en diferent grau: si el smartphone pot gravar, mostrar i connectar-se a un monitor extern (via HDMI) com per exemple un televisor LG amb suport per a visualitzar continguts en aquest format, el tablet pot gravar gràcies a la seva càmera i connectar-se a un monitor extern, però en la seva pròpia pantalla no es poden veure imatges en 3D.

La potència de processament és el punt fort de l’Optimus 2X, amb una arquitectura que inclou un xip de doble nucli, dos slots de memòria, i interconnexions de cadascun dels elements amb els altres: de cada nucli amb les dues memòries i viceversa. LG ho resumeix amb la màxima següent: dual core, dual memory, dual channel.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina