LG dóna funcionalitat a la part posterior del terminal

Compartir

El nou superphone G2 de la sud-coreana (més un phablet per la seva pantalla de 5,2” sense gairebé marc en els laterals) dota de funcionalitat a la part posterior del terminal situant-hi tots els botons físics, quelcom en el que LG és pionera.

El nou LG G2. A la part posterior són ben visibles els botons físics

El nou LG G2. A la part posterior són ben visibles els botons físics

El fabricant sud-coreà LG ha presentat avui mateix el model G2, la seva aposta com a ‘superphone’, encara que per pantalla podria ser perfectament un phablet, doncs la que munta té una mida de 5,2 polzades, comparable a la del Galaxy Note II de Samsung (de 5,5″), oferint una resolució de 1920×1080.

La factura del vidre de la pantalla és de Corning, concretament un Gorilla Glass 3, i el més cridaner a primer cop d’ull és un marc molt ajustat pels laterals, gairebé inexistent.

El processador és un Snapdragon 800 de Qualcomm de quatre nuclis a 2,26 GHz, una veritable bèstia en quant a rendiment brut, acompanyat d’una GPU Adreno 330.

Pel que fa a la resta de dades del maquinari, tenim un espai d’emmagatzemament intern de 32 GB. sense possibilitat d’ampliació ja que no té ranura per a targes microSD, 2 GB de RAM, càmera de fotos/vídeo principal (posterior) de 13 Mpx. amb autofocus i flaix de LED, i frontal de 2,1 Mpx. També inclou connectivitat per Bluetooth 4.0 i Wi-Fi 802.11 fins a l’especificació ac, i NFC.

Menció a part per a la bateria, de ni més ni menys que 3000 mAh, lleugerament superior a la de models de la competència.

Aprofitant la tapa posterior

Fins ara, les màximes funcionalitats que se li han donat a la part del darrere dels smartphones són allotjar l’objectiu de la càmera d’una banda, i poder ser una peça intercanviable d’algun color per donar un toc ‘chic’ al terminal. LG ha estat més imaginativa, fent que allotgi els botons hardware del terminal.

El motiu d’aquest canvi d’emplaçament en el disseny tradicional dels smartphones? ergonòmic: segons LG, els estudis demostren que és més fàcil per a la persona que està manipulant el terminal, moure el dit per la part posterior, i no pels seus laterals.

La companyia és contundent en afirmar que aquesta nova localització dels botons d’arrancada i per pujar o baixar el volum de l’àudio, reduirà dràsticament el nombre de terminals trencats en caure a terra perquè els han relliscat de les mans als seus posseïdors…

Igualment, la càmera també s’activa des de la part posterior, i si a això li afegim que no tenim botons físics en el frontal (els botons habituals a la part inferior ho són per programari), ens trobem amb un dispositiu amb una elegant línia molt neta.

Per cert, si tenim el G2 sobre una taula i el volem engegar sense haver-lo d’agafar amb les mans, podem fer doble tap sobre la pantalla.

El llançament del terminal al mercat es produirà en algun moment del darrer trimestre d’enguany.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: