LG ha d’introduir els botons posteriors en tota la seva gamma de smartphones

Compartir

La fabricant sud-coreana té l’oportunitat d’imposar tendència amb la novetat introduïda en el nou G2 presentat ahir, però només si primer s’ho creu ella mateixa.

Detall dels botons posteriors de l'LG G2

Detall dels botons posteriors de l’LG G2

Ja ho deia el Capità Enciam: “els petits canvis són poderosos” i, precisament, LG té a les seves mans un petit canvi que pot resultar molt poderós dins de la indústria del mòbil.

Una cosa tan trivial com moure els botons físics del mòbil a la part posterior del terminal (allà on no hi ha estat mai cap botó, si em permeteu parodiar a Star Trek) en el nou terminal G2 presentat ahir, es pot revelar com una tendència de futur a seguir pels altres fabricants de smartphones si realment és una mica més còmode que la disposició lateral que regna avui en dia.

Naturalment, encara no he tingut l’oportunitat de provar-ho, però el concepte em sembla molt interessant i, fent unes ràpides proves amb el meu actual terminal simulant l’existència de botons a la part posterior, intueixo que, efectivament, els responsables de LG han de tenir raó quan afirmen que és més còmode en haver de desplaçar menys els dits.

Però, abans de convertir els botons de la part posterior en una tendència imposada a la resta de la indústria, LG ha d’apostar primer per això, portant els botons posteriors a tots els seus smartphones, siguin aquests de gamma alta (com el G2), mitjana o baixa que presentin al llarg dels propers mesos i anys.

No serà un camí de roses, ja que no és fàcil que els altres fabricants acabin adoptant un model imposat per una de les seves competidores, però la sud-coreana només necessitarà que siguin els usuaris els qui donin el seu veredicte amb el conseqüent augment en vendes i, llavors, els altres faran la resta per pròpia voluntat.

La innovació consisteix en pantalles amb més píxels que cap altre, espectaculars sistemes de reconeixement de veu, o aplicacions que li permeten al telèfon saber quan estàs mirant a la pantalla o quan no, però també en millorar els petits detalls, en mimar l’ergonomia i en saber quan apostar per una cosa que l’ull inexpert veu com a trivial però que a posteriori es revela com una idea molt pràctica. En definitiva, aquests petits però poderosos canvis que us comentava.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: