LG ho intenta en els tablets

Compartir

El fabricant sud-coreà presenta el G Pad 8.3, una elegant tauleta tàctil petita amb un potent processador de quàdruple nucli i 2 GB. de RAM.

LG G Pad 8.3 . Imatge cortesia d'LG

LG G Pad 8.3 . Imatge cortesia d’LG

Seguint la nova nomenclatura donada per la companyia als seus dispositius mòbils que fou estrenada amb el smartphone G2, LG ha batejat el seu nou tablet com a G Pad seguit de la mida de la pantalla, de 8,3 polzades en diagonal i Full HD (1920×1200 WUXGA), una nomenclatura que deixa a entreveure la possibilitat de futurs models amb altres mides de pantalla. Actualment Acer disposa de l’Optimus Pad, que es presenta amb una pantalla de 8,9″, però aquesta dada no s’especifica en el seu nom.

A primer cop d’ull, l’estètica del G Pad el fa semblar un smartphone. Si ens fixem en la imatge, les seves línies pràcticament són calcades a les del G2, sense gaire marc en els laterals llargs i més marge en els laterals curts, en un dels quals hi podem trobar la webcam.

El seu gruix és de 8,3 mm. (216,8×126,5 mm en les restants dimensions), superior als, per exemple, 6,9 mm. De l’Xperia Tablet Z de Sony. El seu pes, molt ajustat, és de 338 grams.

Pel que fa a especificacions de maquinari, l’LG G Pad 8.3 munta un processador de quàdruple nucli Qualcomm SnapDragon 600 a 1,7 GHz. amb 2 GB. de RAM, la qual cosa el dota d’un rendiment més que correcte. L’espai d’emmagatzemament és de 16 GB, i les càmeres són de 5 Mpx. (posterior) i 1,3 Mpx. (webcam davantera). La bateria és de 4.600 mAh.

Pel que fa al sistema operatiu, la versió d’Android que governa aquest tablet és la 4.2.2, i inclou algunes funcions especials per programari:

  • QPair: permet connectar el tablet amb un smartphone, sigui de la gamma d’LG o d’un altre fabricant. Les trucades rebudes emeten una alerta en el G Pad, encara que la companyia no especifica si també es poden respondre des de la tauleta tàctil. A més, facilita que les notes preses amb l’aplicació QMemo també siguin compartides amb el smartphone o altres dispositius.
  • Slide Aside: amb un simple moviment de ‘swipe’ amb tres dits, podrem desfermar tot el potencial multitasca del nostre G Pad, apartant momentàniament l’app amb la que estem treballant cap a un cantó per poder-ne usar una altra.
  • QSlide: permet controlar fins a tres apps diferents en una sola finestra.
  • KnockON: activa o desactiva el tablet amb tan sols dos ‘taps’ (copets) a la pantalla multitàctil del dispositiu.

La disponibilitat global del G Pad 8.3 es produirà al llarg del darrer trimestre d’enguany, just a temps per a la campanya nadalenca.

Al contrari que altres fabricants com el seu rival sud-coreà Samsung, LG no s’ha distingit gaire en l’àmbit dels tablets, per la qual cosa aquest cop sembla voler jugar la carta de la diferenciació, especialment en l’estètica d’aquest aparell que, com ja he comentat anteriorment, s’assembla més a un smartphone que a les altres tauletes tàctils del mercat, amb uns marges molt fins, quelcom molt demanat pels usuaris però al què fins ara no n’han fet cas la majoria dels fabricants.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: