LG podria fabricar un televisor Nexus

Compartir

La marca sud-coreana ha estat la responsable del darrer smartphone llançat fins ara sota el segell Nexus, una tasca que podria repetir i endinsar-se, a més, en altres col·laboracions amb la multinacional del cercador com ara els televisors.

La propera iniciativa de Google amb segell Nexus podria ser un televisor conjuntament amb LG?

La propera iniciativa de Google amb segell Nexus podria ser un televisor conjuntament amb LG?

Tot i que Google i LG es van culpar mútuament de la repetida manca d’estoc del Nexus 4 (una afirmava que l’altra no fabricava ni distribuïa prou unitats i l’altra s’hi tornava afirmant que se li havia enviat una planificació incorrecta de les vendes), sembla que ambdues empreses estan disposades a deixar el passat enrere o, almenys, així ho afirma el Korea Times, i ampliar la seva col·laboració.

El rotatiu sud-coreà afirma que un recent viatge a Corea del Sud fou aprofitat per Larry Page (CEO de Google) per reunir-se amb Lee Jay-yong (vicepresident de Samsung) i Koo Bon-joon (vicepresident de LG). Si bé de la conversa amb el primer, poc se’n refereix a l’article del Korea Times, el rotatiu s’esplaia en els resultats de la segona trobada.

Per començar, i basant-se en fonts no identificades (de les quals tampoc ha aclarit si són properes a una o altra empresa, o a les negociacions encara que això últim se sobreentén), dóna com a segur un proper terminal que bé podria ser el successor del Nexus 4. Malgrat que en cap moment s’afirma a l’article, molts mitjans han sobreentès que aquest terminal es tractaria del Nexus 5, i així ho afirmen en les seves pàgines.

Però allò realment revolucionari és que ambdós directius, Page i Bon-joon, haurien parlat -sempre segons les fonts del Korea Times- d’un futur televisor OLED fabricat per LG amb el suport de Google. Un aparell amb Google TV? No sembla gaire lògic que Page vulgui perdre el seu temps discutint detalls sobre un televisor qualsevol amb una plataforma que la seva empresa ja té, quan això ho pot fer qualsevol subaltern.

La cosa canviaria si aquest televisor fos alguna cosa diferent, especial. Potser un televisor Nexus? No és la primera vegada que sorgeix aquest rumor, i el cada cop més imminent llançament d’un televisor per part d’Apple podria constituir una motivació més que suficient per a què Google es decidís a fer alguna cosa al respecte.

A més, la plataforma Google TV que segurament empraria aquest televisor fabricat per LG, no ha tingut gaire èxit fins ara, decantant-se els fabricants per crear els seus propis sistemes i unificar-los a nivell d’APIs per als desenvolupadors sota el paraigua d’iniciatives com la Smart TV Alliance.

Quant podem trigar en veure aquest televisor? Comptant el ritme al qual va la indústria, i en cas que els rumors acabin per demostrar-se certs, podríem estar parlant d’un període de temps no inferior als dos anys.

Com en el cas de qualsevol rumor, aquesta informació s’ha de prendre amb molta cautela.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: