LG presenta el primer ordinador de sobretaula basat en Chrome OS

Compartir

El Chromebase és un equip all-in-one amb pantalla de 21 polzades que representa la primera màquina d’escriptori que es llançarà al mercat funcionant sota aquesta plataforma de programari, a més d’erigir-se en l’estrena de LG amb Chrome OS. Serà oficialment presentada en el CES 2014.

LG Chromebase

LG Chromebase

S’havia especulat en les darreres setmanes amb l’entrada de la multinacional sud-coreana LG en el terreny dels Chromebooks, els ordinadors portàtils amb el Chrome OS de Google instal·lat de fàbrica, però pocs podien imaginar que, finalment, aquesta companyia apostaria pel mercat dels equips de sobretaula.

Encara que, si li donem un parell de voltes, podem veure que Chrome OS té més sentit en un entorn de sobretaula en el qual hi ha connexió a internet de manera continuada, la qual cosa necessita aquest sistema per treballar amb tot el seu potencial, que no en portàtils amb els quals podem treballar en llocs en els que no tinguem accés a La Xarxa de xarxes, i en els quals té tot el sentit el poder treballar fora de línia.

També és possible que LG hagi buscat la manera de diferenciar-se de la competència, d’Acer i el seu principal rival domèstic Samsung, totes dues amb portàtils Chromebook al mercat, llançant un tipus de producte semblant però diferenciable a primer cop d’ull.

El Chromebase 22CV241 és un equip all-in-one (tot-en-un*) amb pantalla de 21,5 polzades Full HD IPS que ofereix una resolució de 1920×1080, una CPU Intel Celeron (potser el seu punt més feble, tot i que Chrome OS no necessita una excessiva potència de maquinari), 2 gigabytes de memòria RAM, 16 GB. d’emmagatzematge intern en una memòria SSD (està pensat per treballar en el núvol), port HDMI, 3 ports USB 2.0 i un USB 3.0, així com càmera web frontal de 1,3 Mpx. per a videoconferències.

El nou equip ha estat anunciat per LG, però es mostrarà per primera vegada a la fira CES de Las Vegas, que se celebrarà a la localitat nord-americana del 7 al 10 de gener.

en el qual tot el maquinari es troba al darrere de la pantalla, de manera que l’aspecte és només d’una pantalla amb una part posterior una mica més gruixuda

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: