LG presenta el seu esperat smart TV amb webOS i una interfície trencadora

Compartir

La seva funcionalitat es basa en un llançador (Launcher) interactiu que apareix a la part inferior de la pantalla, i concebut per funcionar molt visualment mitjançant codis de colors.

El primer televisor d'LG amb webOS

El primer televisor d’LG amb webOS

D’ençà que LG va llicenciar el sistema operatiu webOS, se sabia que l’utilitzaria en un televisor. La pregunta era: per què? tenint Android i una miríada de possibilitats de solucions de desenvolupament propi però compatibles amb estàndards com els fixats per la Smart TV Alliance, no semblava una qüestió de desenvolupament d’apps, ja que el manteniment de la versió de webOS i les subsegüents facilitats als desenvolupadors tindria un cost no menyspreable per a la marca sud-coreana, però amb la presentació realitzada a Las Vegas s’ha vist el motiu de l’aposta d’LG per webOS: una interfície d’usuari trencadora i extremadament bonica.

Pot agradar o no, es pot trobar més o menys pràctica, però no hi ha dubte que és un aspecte diferent, trencador i que no deixarà indiferent a ningú, independentment que se l’estimi o se la odiï. I la presentació a Las Vegas és només el principi de l’ús de webOS en la gamma de televisors intel·ligents d’LG, ja que la marca sud-coreana assegura que per a enguany, aquesta plataforma de programari serà utilitzada en el 70% de la seva línia de smart TV.

La clau amb què s’ha treballat per a la interfície del nou webOS per a televisors, i que LG sembla voler destacar d’ells, és la simplicitat. Simplicitat per a la primera encesa i configuració, facilitat de maneig i de reconeixement d’altres dispositius externs que es puguin connectar al televisor.

L’element més visible i destacable de la interfície de webOS en televisors LG és el Launcher, una banda que se situa a la part inferior de la pantalla i permet passar de les emissions de TV en directe als continguts sota demanda de l’smart TV o els continguts emmagatzemats en un mitjà extern amb la facilitat d’un clic.

En aquest llançador, cada app està representada per un segment de color, de manera que amb l’ús continuat es converteix en quelcom d’ús automàtic a mida que l’usuari va vinculant en la seva memòria les aplicacions amb els seus corresponents colors representatius.

Per la seva banda, el Live Menu ofereix possibilitat de cerques, recomanacions i opcions de canals de manera interactiva mentre estem veient una emissió televisiva, i sense interferir excessivament en aquesta. També podem gaudir de continguts a mida o, fins i tot, jugar a un videojoc, sense deixar de veure la televisió en directe.

La roda de premsa de LG en el CES 2014 pot ser vista íntegrament gràcies a YouTube:

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: