Líder europeu en efectes especials per a pel·lícules s’instal·la a Catalunya

Compartir

Extraordinary Features, responsable dels efectes especials i generació d’imatges per ordinador de produccions cinematogràfiques europees, s’instal·la a La Bisbal (Girona) amb una forta inversió econòmica i la construcció, a partir del gener, d’uns estudis de producció amb tecnologia punta.

Agències – Extraordinary Features, productora cinematogràfica, presenta a Barcelona un ambiciós pla de desenvolupament a Catalunya que inclou la construcció d’uns estudis cinematogràfics i un pla de producció de pel·lícules per a cinema i televisió.

Avui divendres, Chris Samwells, fundador i president d’Extraordinary Features, juntament amb el seu soci i director de desenvolupament Michael Connor, presentaran a Barcelona el pla d’inversió previst per als pròxims anys dins del sector audiovisual a Catalunya. L’acte que se celebrarà a les 12 del migdia al vestíbul dels Cinemes Alexandra (Rambla Catalunya, 90) inclourà també la projecció de l’avanç d’un dels projectes de producció cinematogràfica “International Brigade” a més de comptar amb l’actriu d’una altra de les produccions, Maria Guseeva (“The chameleons”).

El pla d’inversió inclou la construcció d’uns estudis cinematogràfics a La Bisbal d’Empordà i la producció de diversos productes audiovisuals tant per al mercat cinematogràfic com per a la televisió.

Nous estudis a La Bisbal d’Empordà

Amb una inversió inicial de 8 milions d’euros, el proper mes de gener s’inicia la construcció d’uns estudis cinematogràfics a La Bisbal per a la producció de pel·lícules tant per a cinema com per a televisió.

Producció cinematogràfica

Amb un pressupost de 21 milions d’euros durà a terme 4 produccions cinematogràfiques durant els propers 3 anys.

The Chameleons: escrita i dirigida per Chris Samwells i produïda per Robertas Urbonas i Antoni Badimon. Els principals personatges seran interpretats per Thomas Kretschmann –pendent de confirmació– (Resident Evil: Apocalipsi, El pianista, U-571), Maria Guseeva, Johnny Melvilla, Martin Huber i la col·laboració especial de Gerard Depardieu. La pel·lícula té un pressupost total de 5 milions d’euros.

Altres de les produccions previstes són el drama “International Brigade” de la qual se’n projectarà un avanç i “Behind Fascist Lines”.

Extraordinary Features desenvolupa un model de negoci a llarg termini, comptant amb mitjans tecnològics i equips propis per a l’ús de les seves produccions així com per oferir a aquelles productores que contractin els seus serveis.

Producció televisiva

Extraordinary Features ha arribat a un acord de coproducció amb la companyia canadenca Chesler/Perlmutter Productions, empresa subministradora de produccions per als principals canals de cinema per a televisió als Estats Units, Amèrica Llatina i Europa, entre els quals destaca Hallmark, per a la producció a Catalunya de tres films per a televisió a l’any.

Així mateix, Extraordinary Features ha aconseguit un acord de distribució per a tota la seva producció amb la companyia catalana Baditri.

Guillem Alsina