LiMo Foundation presenta la seva plataforma Linux per a dispositius m

Compartir

El llançament ha passat molt inadvertit per a un públic molt centrat en Android d’una banda i en l’iPhone per l’altra, fet que ha relegat la iniciativa LiMo a un segon pla d’interès entre l’audiència malgrat que la seva fundació és anterior a l’anunci del mateix Android.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google i el seu Android no constitueixen l’única plataforma Linux oberta i no dependent d’un fabricant de terminals en concret. També existeix una altra iniciativa que va centrar tota l’atenció en el moment de la seva presentació i que a posteriori va quedar eclipsada pel programari anunciat per la companyia del cercador: la LiMo Foundation.

Mentre que de l’Android només se n’han alliberat les especificacions tècniques i el SDK, la LiMo Foundation va presentar aquesta setmana passada la primera versió funcional del seu sistema operatiu basat en Linux per a dispositius mòbils, LiMo Platform Release 1.

Aquest sistema és altament modular, permetent als fabricants de terminals i a les operadores adaptar el sistema que munten en els dispositius d’acord amb les seves necessitats i gustos. A més, és un sistema obert que facilita les seves API’s (Application Program Interface) als programadors que vulguin desenvolupar el seu programari per a dispositius equipats amb ell, podent fer-ho emprant per a això els llenguatges C i C++ .

A partir d’aquí, els plans de futur de la LiMo Foundation passen per una segona versió de la seva plataforma de la qual actualment se n’estan definint les seves especificacions i que veurà la llum en algun moment de finals d’aquest any.

Sobre la LiMo Foundation

És una organització que agrupa dins seu a fabricants de maquinari i programari per a telefonia mòbil, entre els quals la majoria són companyies asiàtiques. Entre els noms destacats que la componen hi trobem a NTT DoCoMo (operadora de telefonia mòbil japonesa), Vodafone, Samsung, Panasonic, Motorola (que queda per veure com participarà després que es faci efectiva la seva separació en dues empreses diferents), LG o McAfee.

Guillem Alsina