LiMo i GNOME cooperaran

Compartir

LinuxL’ús dels desenvolupaments de GNOME en la plataforma basada en GNU/Linux de LiMo per a telèfons mòbils ha dut de manera natural a aquesta aliança que es centrarà en la innovació del programari.

Redacció – Les fundacions que protegeixen ambdós projectes de programari lliure han anunciat un acord que les durà a col·laborar en matèria d’investigació i desenvolupament en el terreny del programari.

L’aliança entre ambdues institucions i projectes és molt natural, ja que ambdós són programari lliure, i la plataforma Linux de LiMo per a telefonia mòbil (que gaudeix de gran popularitat al Japó amb el suport de fabricants com NEC, Panasonic o Samsung) es recolza entre altres pilars en components creats per la branca de programari per a dispositius mòbils de GNOME, pel què la proximitat i el tracte entre les dues no és res nou.

L’acord pot tenir com a objectiu retallar una certa distància amb Android, una plataforma també oberta i basada en GNU/Linux amb un brillant futur al seu davant, i que compta amb el suport d’alguns dels principals fabricants de telefonia mòbil a nivell mundial com són HTC, Samsung o Sony Ericsson.

Malgrat tot, és poc probable que aquest objectiu (si realment és així) es pugui aconseguir, almenys no a curt termini. El reconeixement que el mercat està atorgant a la plataforma promoguda per Google i l’interès estratègic dels fabricants per ella poden fer, en tot cas, que LiMo sigui una opció adequada per a terminals de baix cost que no arriben a ser smartphones, en substitució de Symbian o plataformes propietàries.

La diversitat d’aplicacions disponibles també pot representar un handicap per a LiMo (superada en aquest aspecte per Android) que buscarà superar amb el present acord.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina