Linden Lab busca estendre Second Life a la web

Compartir

Un anunci publicat en el lloc web de l’empresa creadora de Second Life revela un possible moviment per acostar aquest entorn virtual a la tradicional Web.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – "Linden Lab està buscant un enginyer de programari per ajudar-nos a acostar Second Life a la web" és el text que es pot llegir amb tan sols entrar en el lloc web oficial de la companyia creadora del famós entorn virtual en tres dimensions. L’objectiu de la feina no es defineix amb precisió, però això no és obstacle per a què s’intueixi el que es busca: que Second Life sigui accessible des d’un navegador web.

Una imatge de Second Life

Actualment per entrar en el món virtual cal descarregar i instal·lar un programa que ho fa possible. És el visualitzador o client, que es troba disponible gratuïtament per a les principals plataformes informàtiques (Windows, Mac OS X i Linux) i el codi font del qual també es troba disponible. Malgrat la seva gratuïtat i àmplia disponibilitat, la descàrrega i instal·lació pot ser un obstacle per a què els usuaris més neòfits puguin entrar en aquest entorn, pel què sense cap mena de dubte seria molt desitjable que Second Life fos accessible a través d’un navegador web, mitjançant la instal·lació d’un plug-in o via Java.

En el text de l’anunci es requereix als candidats que tinguin un mínim d’experiència en desenvolupament d’aplicacions informàtiques (tres anys), coneixements avançats de PHP, Python, Javascript i MySQL, i saber treballar en grup entre d’altres habilitats. El currículum es pot enviar a Linden Lab per correu electrònic, i s’accepten en principi persones procedents de qualsevol racó del globus terraqüi, doncs la companyia té treballadors escampats per la majoria dels continents.

Guillem Alsina